Ana Sayfa Haberler Apple Watch için İlk Jailbreak Yayınlandı!

Apple Watch için İlk Jailbreak Yayınlandı!

1
Apple Watch için Jailbreak

Apple’ın tüm engellemelerine rağmen yazılımlarını kırmak için inanılmaz düzeyde mücadele eden bir Jailbreak topluluğu var. Geliştirici Tihmstar da bu topluluğun en önemli üyelerinden birisi ve Apple Watch için Jailbreak aracını geliştirmeyi başardı. Tihmstar’ın aracı Apple Watch için ilk Jailbreak anlamına geliyor.

Tihmstar, Apple Watch Series 3 için geliştirici odaklı bir Jailbreak aracı geliştirdiğini duyurdu. Araç henüz sıradan kullanıcılar için herhangi bir anlam ifade etmiyor ancak potansiyeli bakımından oldukça dikkat çekici.

Apple Watch için Jailbreak

WCCFTech’in haberine göre, bu Jailbreak aracı, watchOS 4.1 ve Apple Watch Series 3 ile uyumlu. Yine de küçük kod değişiklikleri ile Apple Watch’un eski modelleri ve daha önceki watchOS sürümleri ile uyumlu hale getirebilmek mümkün.

Apple Watch için geliştirilen bu ilk Jailbreak aracı, Apple Watch ve watchOS geliştiricileri için “neredeyse eksiksiz bir Jailbreak” olarak lanse edildi. Okuma ve yazma kök erişimi ile geliştiriciler için oldukça kullanışlı birçok özellik sunuyor.

Jailbreak kullanıcıları için dikkat edilmesi gereken tek bir husus var, o da Jailbreak aracının halka açık olarak yayınlanmamış olması. Bunun yerine, geliştiricilerin watchOS’un daha derinlerine inmelerinin önünün açılması hedefleniyor.

Jailbreak’in Apple Watch’a yüklenmesi durumunda Cydia kullanılamıyor ve herhangi bir şekilde sihirli Jailbreak geliştirmelerine erişim sağlanamıyor. Ancak gelecekte watchOS için yayınlanacak herhangi bir Jailbreak aracıyla arayüz ayarlamaları, özet saat kadranları ve çok daha fazla modifikasyonların yüklenmesinin önündeki engelleri kalkabilir.

Jailbreak aracının geliştiricisi, araç için güncellemeler yayınlayabileceğini söylüyor. Ancak, aracın sıradan bir kullanıcı için kullanılabilir olacağı gün için daha çok uzun bir zaman var gibi duruyor.

Apple Watch’unuz için Jailbreak aracını kontrol etmek isterseniz GitHub‘dan aracın kaynak kodlarına ulaşabilirsiniz. Kaynak kodlarının sıradan bir kullanıcıya değil de geliştiricilere dönük olduğunu yeniden hatırlatalım.

watchOS için Jailbreak hakkında ne düşünüyorsunuz? Gelecekte Apple Watch için bir Jailbreak aracını kullanmak ister miydiniz? Aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz