Ana Sayfa Haberler iOS 12 Beta 6 Yayınlandı!

iOS 12 Beta 6 Yayınlandı!

0
iOS 12 Beta

Apple, geliştiriciler için test amaçlı olarak iOS 12’nin en yeni beta sürümünü, iOS 12 Beta 6’yı yayınladı. Bu yılki Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nın açılış konuşmasında duyurulan iOS 12’nin altıncı beta sürümü, kayıtlı Apple geliştiricileri için şimdi kullanılabilir.

iOS 12 Beta 6, bir önceki geliştirici betasının yayınlanmasından yaklaşık bir hafta sonra kullanıma sunuldu.

Kayıtlı Apple geliştiricileri, yeni iOS 12 beta sürümünü Apple’ın Geliştirici Merkezi’nden indirebilecekleri uygun konfigürasyon profilini yükledikleri iOS cihazlara Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsünden OTA ile şimdi indirebilirler.

iOS 12 Beta 6 Yenilikleri

Apple’a göre, iOS 12 Beta 6 önceki beta sürümlerindeki birçok sorunu çözerken yeni hataları ve sorunları beraberinde getiriyor.

  • Üçüncü nesil Apple TV, iOS 12 Beta 6’da HomeKit hub işlevini yerine getirmeyebilir. Apple TV 4K, bir iOS aygıtını kullanarak kurulumu tamamlanmadıkça HomeKit merkezi olarak kullanılamayabilir. Bu sorunu çözmek için, Apple TV’yi Ayarlar > AirPlay > Oda menüsü aracılığıyla Ev’e eklemek gerekiyor.
  • Konuşma Erişilebilirlik seçeneklerinden bir ses dinlerken veya seçerken Ayarlar uygulaması beklenmedik bir şekilde kapanabilir.
  • FaceTime, Mail, Harita veya Sesli Notlar uygulaması kaldırılmışsa, Siri ve Arama ayarlarını açmaya çalışırken beklenmedik bir şekilde kapanma sorunu ile karşılaşılabilir. Apple, bu sorunun yaşanması durumunda eksik uygulamaların yüklenmesini öneriyor.
  • Belirli kestirmeleri kullanırken Siri uygulamayı otomatik olarak açamayabilir. Bunun yerine bir Aç düğmesi görüntülenir.

iOS 12 Beta 6 ile bir önceki betada karşılaşılan birden fazla hata düzeltiliyor. Bluetooth aksesuarlarının kullanımı sırasında artık sorun yaşanmıyor. Apple Pay Cash’in Siri ile kullanılması durumunda çökmesine neden olabilecek sorunlar giderilirken, Kısayollar uygulamasının çalışmamasına neden olan bir sorun ve Siri’nin uygulamaları açmasını engelleyen bir hata ve daha fazla sorun iOS 12 Beta 6 ile çözülüyor.

iOS 12 Güncellemesi

iOS 12, iOS platformu için önemli geliştirmeler ve birçok yeni özelliği sunuyor. Apple, iPhone’ları ve iPad’leri, özellikle de daha eski modelleri daha hızlı ve daha duyarlı hale getirmek için işletim sistemini baştan aşağıya revize etti.

iPhone X için hem Mesajlar hem de FaceTime’da kullanılabilen, kişiselleştirilmiş Animoji olan Memoji ile birlikte yeni Animoji karakterleri kullanıma sunuluyor. Ayrıca, Mesajlar ve FaceTime’a yeni kamera efektleri eklenirken, Grup FaceTime özelliği ile 32 kişiye kadar sesli/görüntülü görüşme yapılmasının önü açıldı.

Yeni Kısayollar uygulaması ile oluşturulabilen kestirmeler ile yerleşik ve üçüncü taraf uygulamalar için Siri artık daha derin bir entegrasyona sahip.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/14/ios-12-kisayollar-uygulamasi-nasil-kullanilir/]

Apple, kullanıcıları iPhone ve iPad’de ne kadar zaman harcadığını takip edebilmelerini sağlayan Ekran Süresi özelliği ile iOS 12’ye kapsamlı zaman yönetimi ve izleme araçlarını getirdi. Apple, Uygulama Sınırı özelliği ile iOS cihazlarının kullanımının azaltılmasına yardımcı olarak akıllı telefon bağımlılığının önüne geçmeyi hedefliyor. Ayrıca bu özellik ile ebeveynler için ek denetimler sunuluyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/22/ios-12-ekran-suresi-ve-uygulama-siniri-ozelligi/]

Rahatsız Etme özelliği güncellenen seçenekleri ile dikkat dağınıklılığına neden olan bildirimleri artık Kilit Ekranı’na değil Bildirim Merkezi’ne atıyor. Rahatsız Etme kestirmesi ile kişiler için özel ayrıcalık tanınabiliyor.

Gruplandırılmış Bildirimler özelliği sayesinde, gelen bildirimleri görüntülemek ve yönetmek kolaylaşırken, Anında Yönet özelliği sayesinde uygulamalar için bildirim yönetimi direkt Bildirim Merkezi üzerinden yapılabiliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/22/ios-12-gruplandirilmis-bildirimler-nasil-ozellestirilir/]

ARKit 2.0, iki kişinin aynı anda AR ortamını ayrı cihazlarda görmesine izin veren paylaşılan deneyimler ve AR deneyimlerinin birden çok oturumda kaydedilmesini sağlayan kalıcılık gibi yeni özellikler sunuyor. Ayrıca, AR yeteneklerini kullanarak nesneleri ölçmek için yeni bir Ölçüm adlı yerleşik iOS uygulaması sunuluyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/02/arkit-2-nedir-ar-guncellemesi/]

iOS 12 ile Apple Harita uygulaması baştan aşağıya yenileniyor. Apple Harita uygulaması için tasarımsal yeniliklerden öte harita ve navigasyon geliştirmeleri yapılacak. Apple, yenilenen Harita uygulamasını bu yıldan itibaren kullanıma sunacak ancak yeniliklerin tüm dünya genelinde kullanılabilir olmasının 2019’un sonunu bulması bekleniyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/29/apple-harita-tamamen-yenileniyor/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz