Ana Sayfa Haberler iOS için Mail Uygulamasına Eklenmesini İstediğimiz 4 Özellik!

iOS için Mail Uygulamasına Eklenmesini İstediğimiz 4 Özellik!

2
iOS için Mail Uygulaması

iOS için Mail uygulamasında pek çok harika özellik kullanılabiliyor olsa da yerleşik Mail uygulamasına eklenmesini istediğim birçok özellik var. Bu özelliklerden öne çıkan dört tanesini sizinle paylaşmak istiyorum.

Şu anda App Store’da iOS için onlarca Mail uygulaması var ancak bana göre hiçbiri yerleşik Mail uygulamasının yerini dolduracak kadar yeterli değil. Apple’ın Mail uygulaması sunduğu kullanım kolaylığı, hızı ve sadeliği ile kesinlikle dört dörtlük.

Diğer uygulamalara kıyasla, Apple’ın Mail uygulamasının tasarım açısında geliştirmeye muhtaç olduğu bir gerçek. Günlük kullanım için uygulamaya eklenmeli dediğim birçok özellik var.

Gün içinde çok fazla e-posta alıyorum ve aşağıda paylaşacağım özelliklerin tamamının veya bir kısmının iOS 13 ile Mail uygulamasına eklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Gelişmiş Paylaşım

Paylaşım seçeneği bir süredir e-posta ekleri için kullanılabiliyor ancak e-posta iletisinde paylaşım özelliğini kullanmak mümkün değil.

Bu özelliğin genel e-posta iletisi için kullanılabilir olmasıyla Anımsatıcılar gibi uygulamalara ekleme yapabilmek mümkün hale gelebilir. Böylece günlük program oluştururken Mail uygulamasında güç almak mümkün olacaktır.

Konum Tabanlı E-Postalar

Her zaman ve her yerde e-postalara ulaşmak büyük kolaylık ancak konum tabanlı bir e-posta özelliği hiç fena olmaz diye düşünüyorum.

Mesela iş için kullanılan e-posta adresinin yalnızca İş adresinizdeyken mail senkronizasyonu yapması gibi. Böylece haftasonları veya mesai saatleri dışında kısacası iş ortamından uzaktayken iş stresinden uzaklaşmak mümkün olabilir.

Sonra Gönder

Kimi zaman gün içinde gelen e-postaları ancak gece okuyabiliyor ve cevaplayabiliyorum. Gece cevaplanan bir e-postanın karşı taraf için iyi bir izlenim bırakmadığını düşünenlerdenim.

Böyle durumlarda keşke bir “Sonra Gönder” özelliği olsa diyorum. Böylece gece hazırladığınız bir e-postanın veya e-posta cevabının gün içinde gönderilmesi sağlanabilirdi.

Herhangi bir e-postayı göndermeden önce “şu tarihte, şu saatte gönder” seçeneğini kullanarak o e-postanın anlık değil de belirlenen tarihte ve saatte gönderilmesi kesinlikle hiç fena olmazdı.

Gelişmiş Senkronizasyon Ayarı

Konum tabanlı e-postalar özelliğinde belirttiğim gibi belirli zamanlarda veya günlerde e-posta senkronizasyonu için ince ayarlamalar yapabilmeyi çok isterdim.

Tıpkı iOS için Rahatsız Etme modunda olduğu gibi, günün belirli saatlerinde veya haftanın belirli günlerinde e-posta senkronizasyonunda ince ayarlamalar yapabilmek kesinlikle mükemmel olurdu. Mesela hafta sonları için senkronizasyon ayarının günde 1-2 defa veya kapalı gibi yapılandırma seçenekleriyle kullanılabilmesi çok iyi olurdu.

Peki, size göre yerleşik Mail uygulamasında ne gibi değişiklikler yapılmalı? Şu özellikler Mail uygulamasında olmalı dediğiniz her ne varsa lütfen aşağıdaki yorum alanından paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz