Ana Sayfa Haberler Yeni iPhone Modellerinin Çıkış Tarihi Gecikebilir!

Yeni iPhone Modellerinin Çıkış Tarihi Gecikebilir!

0
2018 iPhone X Plus ve iPhone 9

Geçtiğimiz hafta sonu, Apple’ın en önemli tedarikçilerinden biri olan TSMC’nin çip üretim tesislerine hack saldırısı yapıldığını sizlerle paylamıştık.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/05/iphone-cip-uretim-tesislerine-buyuk-hack-saldirisi/]

Bu gelişme sonrası analistler, Apple’ın A serisi çiplerinin tek tedarikçisi olan TSMC’nin üretim sorunlarının yeni iPhone’ların çıkış tarihinde gecikmeye neden olabileceği üzerinde duruyor.

TSMC, üretim hattındaki kesintilerin üretimi yüzde 3 oranında etkilediğini açıkladı. Şirket, kesintinin etkisinin küçük ama önemli bir etkiye sahip olduğunu söylüyor.

Şirketin saldırıdan etkilenen yonga üretim cihazlarındaki sorunların bugün aşılması bekleniyor. Reuters’a açıklama yapan TSMC yetkilisi, üretim sorunlarının Apple’ın A setisi çiplerine olan etkisinin oldukça sınırlı olduğunu belirtti.

Bununla birlikte, büyük ses getiren saldırı sonrası Apple’ın çip tedariği konusunda ne durumda olduğu da gözler önüne serilmiş oldu. Normalde her zaman işini garantiye alan Apple’ın tedarikçilerini çeşitlendirme konusundaki ısrarcı tavrının A serisi çipleri için mümkün olmadığı görülüyor.

Samsung gibi önemli çip üreticilerinin üretim tekniklerinin sürekli olarak TSMC’nin gerisinde kalıyor olması Apple’ı doğrudan TSMC’ye bağımlı hale getiriyor. Bu nedenle Cupertino merkezli şirket TSMC dışında başka bir tedarikçi ile çiplerinin üretimi konusunda işbirliğine gidemiyor.

TSMC’nin üretim hattındaki kesintinin 2018 iPhone modellerinin çıkış tarihini etkileyip etkilemediğinin önümüzdeki günlerde kesinleşmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz