Ana Sayfa Apple Apple’dan ABD Enerji ve Ticaret Komitesi’ne Sert Yanıt!

Apple’dan ABD Enerji ve Ticaret Komitesi’ne Sert Yanıt!

0
Apple ABD Enerji ve Ticaret Komitesi

Geçtiğimiz ay ABD Enerji ve Ticaret Odası Komitesi, şirketlerin müşteri verilerini nasıl kontrol ettikleriyle ilgili Apple ve Google’ın ana şirketi Alphabet’e 16 sorunun bulunduğu bir mektup göndermişti.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/10/tim-cook-iphone-kullanici-verilerinin-kullanilmasi-konusunda-sorgulaniyor/]

Apple, gizliliğin temel bir insan hakkı olduğu inancına vurgu yaparak, müşteri verilerini toplamayı en aza indirgemek için ürün ve hizmetlerini özel olarak tasarladıklarını belirterek komiteye cevap verdi.

Apple’ın Federal Hükümet İşleri Direktörü Timothy Powderly, Apple CEO’su Tim Cook adına aşağıdaki mektubu gönderdi:

Sayın Başkan:

Apple iPhone cihazlarının özellikleriyle ilgili sorunuz için teşekkür ederiz. Teknoloji şirketlerinin hepsi aynı şekilde işlemez – aslında iş modelleri ve veri toplama ve kullanım uygulamaları birbirinden tamamen farklıdır. Apple’ın felsefesi ve müşteri verilerine yaklaşımı, bu önemli konularda birçok başka şirketten farklıdır.

Gizliliğin temel bir insan hakkı olduğuna ve müşteri verilerinin toplanmasını en aza indirmek için ürünlerimizi ve hizmetlerimizi özel olarak tasarladığımıza inanıyoruz. Verileri topladığımızda, bu konuda şeffaf davranır ve kullanıcı ile olan ilişkisini ayırmak için çalışırız. Apple tarafından veri toplanmasını en aza indirmek için veri işlemesini kullanıyoruz. Müşteri bizim ürünümüz değil ve iş modelimiz, reklamverenlere pazarlanan hedeflenmiş profilleri zenginleştirmek için çok sayıda kişisel kimlik bilgilerinin toplanmasına bağlı değildir.

Müşterinin kişisel bilgilerini ve kullandığı yöntemi kontrol etmesi gerektiğine kuvvetle inandığımızdan, web sitemizde kolay erişilebilir kaynaklar sağlayarak akıllıca tercihler yapabilmekteyiz. Sorularınızın çoğu, www.apple.com/privacy adresinde bulabileceğiniz gizlilik web sitemiz gibi halka açık belgelerde ele alınmaktadır. Ek olarak, yakın zamanda Senator Charles Grassley’den benzer soruları yanıtladık ve yanıtlarımız çevrimiçi olarak ulaşabilir.

Apple’da inovasyon, müşteri gizliliğiyle, tasarımın temel unsuru olarak yeni bir ürün ya da hizmet tasarlamak anlamına gelir ve bir yükümlülük değildir. Aşağıdaki yanıtların bu konuların anlaşılmasında yardımcı olacağını ve müşterilerin Apple’ın kişisel bilgileri üzerinde şeffaflık, seçim ve kontrol etme hakkına sahip olduklarını açıkça ifade etmelerini umuyoruz. Komite görevlilerini size kolaylık sağlamasından memnuniyet duyarız.

Apple’ın 16 soruyu ayrıntılı bir şekilde cevaplandığı mektubuna buradan ulaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz