Ana Sayfa Haberler Apple’ın Face ID Teknolojisi Mac Modellerine Geliyor!

Apple’ın Face ID Teknolojisi Mac Modellerine Geliyor!

0
Apple’ın Face ID teknolojisi Mac modellerine de gelecek!

Çoğu iPhone X kullanıcısı, hiçbir zaman Face ID’den Touch ID’ye geri dönmek istemediklerini dile getirerek Face ID’nin üstünlüğüne vurgu yapıyor.

Apple’ın yüz tanıma teknolojisinin sunduğu eşsiz kullanım kolaylığı kendini kanıtlamış durumda ve iPhone X kullanıcılarının severek kullandığı Face ID teknolojisinin bu sonbaharda lanse edilecek 2018 iPad Pro modellerinde de sunulması bekleniyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/03/ios-12-face-idli-ipadi-dogruluyor/]

Apple’ın yüz tanıma teknolojisinin bulunduğu cihazlarını yavaş yavaş genişletmesi olağan bir durum olarak görülürken Mac’ler için durum hala karışık.

Bugün ortaya çıkan bir patente göre, Apple, yüz tanıma teknolojisini Mac’lerde sunabilmek için oldukça özel planlara sahip. Üstelik Apple’ın Mac’ler için yüz tanıma teknolojisi üzerinde iPhone X’un piyasaya sürülmesinden çok daha önce çalışmaya başladığı dikkat çekiyor.

Patentte, uyku modundaki Mac’lerin yüz tanıma işlemini nasıl yerine getirebileceği anlatılıyor. Apple’ın Mac için geliştirdiği yüz tanıma teknolojisiyle, Mac uyku modunda olsa bile yüzünüzü tarayabiliyor ve otomatik olarak ekran kilidini açıyor.

Apple’ın Mac’ler için üzerinde çalıştığı yüz tanıma teknolojisinin uyku modunda çalışan bir Mac’in çok fazla güç kullanmadan belirli arka plan etkinliklerini yürütebileceği PowerNap’e eklenen bir özellik olarak sunulması söz konusu.

Bildiğiniz üzere iPhone X’daki yüz tanıma teknoloji sadece baş kısmını tarıyor ve baş kısmının derinlik haritasını çıkarıyor. Mac’ler için üzerinde çalışılan yüz tanıma teknolojisinin baş kısmının yanı sıra kolları ve gövde kısmını da tarayabileceği belirtiliyor.

Patentin odak noktası derinlik haritasının oluşturulmasında kullanılan mekanizmalar üzerine. Bu yüzden Apple’ın bu teknolojiyi Mac’lerde tam olarak nasıl sunacağı veya kullanacağını tahmin etmek için çok az ipucuna sahibiz.

Patentin geliştirilmesinde görev alan mühendisler, Microsoft’un Kinect sensörünü geliştiren ve Apple’ın 2013 yılında satın aldığı PrimeSense’nin ekibinden.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz