Ana Sayfa Apple Apple Pay Cash, Dünyanın En İyi P2P Ödeme Hizmeti Seçildi!

Apple Pay Cash, Dünyanın En İyi P2P Ödeme Hizmeti Seçildi!

4

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Square ve Venmo gibi markalarla rekabet etmek için Apple‘ın kullanıma sunduğu peer-to-peer ödeme hizmeti Apple Pay Cash dünyanın en iyi P2P ödeme hizmeti seçildi.

Consumer Reports bugün, en iyi peer-to-peer ödeme hizmetlerine ait ilk araştırma ve inceleme sonuçlarını paylaştı. Testlerde, Venmo, Square Cash, Facebook Messenger, Zelle ve Apple Pay Cash ödeme hizmetlerini kıyaslayabilmek için birçok yönden karşılaştırma yapıldı. Testlerin sonucunda Apple’ın ödeme platformu rakiplerinden “önemli ölçüde yüksek” puan almayı başardı.

Genel olarak Apple Pay Cash, ödeme kimlik doğrulaması ve veri gizliliği gibi konulardan rakiplerden bir hayli yüksek puan aldı. Apple Pay Cash’in puanı 76 olarak belirlendi.

Venmo 69 puanla ikinci en yüksek puana sahip para transfer sistemi olurken, Square Cash 64, Facebook Messenger 63, Zelle ise 50 puan aldı. Özellikle Zelle, ödeme doğrulama, veri güvenliği, veri gizliliği ve geniş erişim konularında sınıfta kaldı.

P2P Ödeme Hizmetleri

Consumer Reports’un puan aralıklarına göre 81-100 arası alınan puan mükemmel, 61-80 arası çok iyi ve 41-60 arası iyi olarak tanımlanıyor.

Consumer Reports, Apple’ın veri toplama konusundaki sınırlandırma çabası ve kredi kartı ve bankamatik kartı numaralarını saklamamasından dolayı yüksek güvenlik puanını almayı başardığını belirtiyor.

Yapılan testlerin sonucunda, çoğu ödeme platformunun ek güvenlik önlemleri için destek sunduğu belirtiliyor. Apple Pay Cash’in PIN ve iki faktörlü kimlik doğrulama gibi ek güvenlik önlemleri sunuyor olması bakımından tek olduğunun altını çizelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. millet imessage ile para gönderip alıyor biz turkiyede daha apple pay bile kullanamıyoruz. sayın admin bu konuda kulağınıza gelen bir gelişme yok mu? apple pay turkiyede ne zaman kullanabilicez?

        • Kesinlikle. Bu tip ödeme hizmetlerinin kullanılmasının önündeki en büyük engel BDDK. Malum bankaların Face ID veya Touch ID gibi teknolojileri mobil uygulamalarında kullanmaları güvenlik gerekçe gösterilerek yasaklandı. Bu tip yasaklamalarla bir yere varılmadığının anlaşılması, teknolojiye ayak uydurmanın önemli olduğunun bilincinde olmak gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz