Ana Sayfa Apple Avrupa Birliği, Apple Gibi Birçok Şirketi Yaptırımla Tehdit Ediyor!

Avrupa Birliği, Apple Gibi Birçok Şirketi Yaptırımla Tehdit Ediyor!

0
Avrupa Birliği Apple

Avrupa Birliği, Apple ve diğer şirketlerin tek tip şarj girişi için bir standart oluşturmasını istiyor. AB’nin nihai hedefi tüketici için maliyetlerin düşürülmesi ve eski şarj cihazlarının daha uzun ömürlü olmasını sağlamak.

Apple, akıllı telefonlar için şarj girişini tek bir standartta buluşturmak için 2009 yılında bir araya gelen 14 şirketten biri. Teorik olarak bu 14 şirket, akıllı telefonlarında aynı tip şarj girişini kullanacaklardı. Böylece, telefonun markası veya modeli farketmeksizin şarj girişi tek tip olacaktı.

Şirketler, 2011 yılına kadar tek bir şarj girişi standartı olarak MicroUSB portunu benimseyecekleri konusunda anlaştılar. Ancak, bu anlaşma 2012’de eylemsizlikle sona erdi. Bunun üzerine Apple, eski 30 pinli şarj girişini Lightning konektörü ile değiştirdi.

Reuters’ın haberine göre, Avrupa Birliği, yasal bir zorunluluk olan tek tip şarj girişi standartının benimsenmesi için yasalar da dahil olmak üzere yaptırım seçenekleri ile şirketleri zorlama niyetinde.

Avrupa Birliği’nin akıllı telefonlarda tek tip şarj girişi için bir standartın benimsenmesi adına gösterdiği mücadele mantıklı ancak şirketler için sürdürülebilir olmadığı görülüyor. İlk anlaşma microUSB için iki yıl geçerliydi ve şirketler 2014 yılında bu portu benimsenmeye başladı. Eğer ki anlaşmaya uyulmaya devam edilseydi bugünkü USB-C şarj girişinin benimsenmesinin ertelenmesi gerekiyordu.

Teknolojinin her yönü ile durmaksızın ilerliyor olması Avrupa Birliği’nin şarj girişi için bir standart oluşturma talebinin karşılanmasını zorlaştırıyor. AB’nin hamlesinin teknoloji bilinci ile örtüşmediği belirtiliyor.

Şu anda başta Apple olmak üzere hemen hemen tüm şirketler, şarj girişi için USB-C’yi benimsemeye başladı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz