Ana Sayfa Haberler Pentagon’dan iPhone ve Apple Watch Yasağı!

Pentagon’dan iPhone ve Apple Watch Yasağı!

0
Pentagon iPhone Apple Watch

Pentagon, Cuma günü yayınladığı ve Savunma Bakanı Yardımcısı Patrick Shanahan tarafından imzalanan bildiriyle, ABD ordusunda hizmet veren personelin mobil cihazlarda, giyilebilir cihazlarda ve aksesuarlarda konum tabanlı hizmetleri kullanmalarını yasakladı.

Karar özellikle iPhone ve Apple Watch kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor. ABD ordusunda en çok kullanılan akıllı telefon ile giyilebilir cihazın bu ikisi olduğu belirtiliyor.

Yayınlanan bildiride, “savunma departmanı personelinin, operasyonel alanlar olarak belirlenen yerlerde, hükümet ve devlet tarafından verilmeyen cihazlar, uygulamalar ve hizmetler için konum özelliklerini kullanmaları yasaklanmıştır” ifadesine yer veriliyor.

Pentagon’un kararı son dönemde yaşananlar sonrası elektronik cihazlarla ilgili politikaların gözden geçirilmesinden kaynaklanıyor. Ocak ayında Strava fitness takip uygulamasının dünyanın dört bir yanındaki askerlerin nerede bulunduğunu yanlışlıkla herkese açık olarak gösterdiği ortaya çıkmıştı. Pentagon’un böyle bir karar almasının bu yaşananla doğrudan bağlantılı olabileceği üzerinde duruluyor.

Uygulamanın paylaştığı ısı haritasında, askeri personelin ve askerlerin savaş bölgelerinde nerede çalıştıkları ve bölgedeki askeri personelin nerelerde faaliyet gösterdiğinin açık bir şekilde gösterildiği görülmüştü. Skandal sonrası Strava, ısı haritasını güncelledi ve bazı sınırlamalar getirdi.

Yayınlanan bildiri ile akıllı telefonların ve aksesuarların kullanımı yasaklanmıyor ancak personelin belirtilen özellikleri devre dışı bırakması şartı getiriliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz