Ana Sayfa Haberler Windows 7’nin Yeni iPhone’ların Çıkış Tarihini Etkilediği Ortaya Çıktı!

Windows 7’nin Yeni iPhone’ların Çıkış Tarihini Etkilediği Ortaya Çıktı!

0
Windows 7 Yeni iPhone

Apple’ın iPhone’larında ve diğer cihazlarında kullanılan A serisi çiplerinin tek tedarikçisi olan TSMC, birçok üretim tesisindeki sistemlerde görülen virüs kaynaklı arızanın nedeninin Windows platformundan kaynaklandığını açıkladı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/05/iphone-cip-uretim-tesislerine-buyuk-hack-saldirisi/]

TSMC, ilk olarak birkaç fabrikasında üretiminin durmasına neden olan sorunun belirlenemeyen bir bilgisayar virüsünden kaynaklandığını açıklamıştı. V3’in haberine göre, TSMC, virüsle ilgili utanç verici olarak nitelendirilen detayları paylaştı.

wannacry virüsü

Dünyanın en önemli çip üreticilerinden TSMC, üretim tesislerinde üretim kesintisine WannaCry virüsünün neden olduğunu kabul etti. Şirket, üretim tesislerindeki kesintilerin güncellenmemiş Windows 7’den kaynaklandığını açıkladı. Böylece büyük bir skandal ortaya çıkmış oldu.

WannaCry, ilk olarak Mayıs 2017’de görülen bir virüs saldırısıydı ve 150 ülkede 200.000’den fazla PC’yi etkilediği tahmin ediliyor.

Microsoft, WannaCry virüsünün giderek yaygınlaşması sonrasında ve asıl saldırının gerçekleşmesi öncesinde birçok güvenlik güncellemesi yayınladı. TSMC’nin saldırıdan etkilenmesiyle üretimde kullandığı cihazları için bu güvenlik güncellemelerini uygulamadığı görülüyor.

Şirket, sistemlerin hızlı bir şekilde yeniden çalışır hale getirildiğini ancak kesinti sırasında üretimdeki kaybın çeyrek gelirine olan etkisinin yüzde 3 oranında olduğunu tahmin ediyor. Analistlere göre, TSMC’nin üretimindeki kesintiler 2018 iPhone modellerinin çıkış tarihinde gecikmeye neden olabilir.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/06/yeni-iphone-modellerinin-cikis-tarihi-gecikebilir/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz