Ana Sayfa Apple iPhone Yasağı Gerçeğe Dönüşebilir!

iPhone Yasağı Gerçeğe Dönüşebilir!

0
iPhone Yasağı

Anti-spam uygulaması üzerinden Apple ve Hindistan hükümeti arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Geçen ay, Apple’ın Hindistan hükümetinin talebini 6 ay içinde karşılaması gerektiği, yoksa iPhone’ların Hintli operatörler tarafından yasaklanabileceği uyarısında bulunulmuştu.

Son olarak Apple, iPhone’ların yasaklanması tehdidine boyun eğmeyeceğini açıkladı.

Olayı bilmeyenler için kısaca bir özet geçmek gerekirse, spam kısa mesajlar ve aramalar Hindistan’da büyük bir sorun. Bunu düzeltmek isteyen Hindistan hükümeti hem Android hem de iOS için bir spam raporlama uygulaması oluşturdu.

Herhangi bir spam arama veya mesaj alınması durumunda kullanıcılar bu uygulamayı kullanarak raporlama yapabilecekler ve ayrıntılar otomatik olarak Hintli düzenleyicilere gönderilecek.

Sorun, uygulamanın Apple’ın gizlilik politikaları ile örtüşmemesinden dolayı şirketin bunu reddetmesinden kaynaklanıyor. Çünkü uygulamanın kullanılabilmesi için hem mesaj hem de arama kayıtlarına erişim sağlanması gerekiyor. Hindistan hükümeti Apple’ın gizlilik politikalarına aldırış etmedi ve Apple da ödün vermediği için durum içinden çıkılmaz bir hal almış durumda.

Reuters’ın haberine göre, Apple, Hindistanlı düzenleyici kurum olan TRAI uygulaması ile uyumlu olmayan iPhone’ların kayıt dışı bırakılması yerine kendi uygulamasını oluşturmayı önerdi.

Apple’ın Hindistan’daki kamu politikası yöneticisi Kulin Sanghvi, “İstenmeyen iletişim konusunu ele almak için TRAI ile birlikte çalışmayı dört gözle beklerken, aynı zamanda kullanıcılarımızın gizliliğini ve güvenliğini koruma taahhüdümüzü de tam olarak yerine getirdiğimizi garanti ediyoruz” dedi.

Ancak TRAI, Apple’ın bu söyleminin dikkate alınmayacağını söyledi. TRAI Başkanı R.S. Sharma, beklentilerinin hiçbir şekilde esnetilemeyeceğini veya itiraza açık olmadığına dikkat çekti ve ekledi “karara itiraz etmenin en uygun yolu mahkemedir”.

Apple’ın Hindistan’daki tek sorunu bu değil. Son dönemde iPhone satışları yaklaşık yüzde 50 oranında düştü. Şirket, satışlarını düzenlemek için reform niteliğinde beş maddelik bir plan hazırladığı bildirildi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/15/apple-satis-yoneticilerinin-bircogunu-kaybetti/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/25/apple-o-ulkedeki-hakimiyetini-kaybetmeye-devam-ediyor/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/30/apple-dunyanin-en-buyuk-ucuncu-akilli-telefon-pazarinda-neden-kaybediyor/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz