Ana Sayfa Apple Apple Pay, Dünya Çapında 252 Milyondan Fazla Kullanıcıya Sahip

Apple Pay, Dünya Çapında 252 Milyondan Fazla Kullanıcıya Sahip

0
Apple Pay

Apple tarafından sunulan bir mobil ödeme ve dijital cüzdan hizmeti olan Apple Pay’in 252 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğu belirtiliyor.

Apple’ın geçen haftaki 2018 mali yılı üçüncü çeyrek finansal verilerini açıklamasının ardından oluşan olumlu tabloyu Apple Pay takip ediyor. Loup Ventures bugün, Apple’ın mobil ödeme hizmetinin durumuna derinlemesine bir bakış sunuyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/01/apple-2018-mali-yili-ucuncu-ceyrek-sonuclarini-acikladi/]

Loup Ventures’in tahminlerine göre, küresel akıllı telefon kullanıcıların yalnızca yüzde 20’si telefonunu dijital cüzdan olarak kullanıyor. Ancak bu rakamın önümüzdeki dönemlerde yüzde 80’e çıkması bekleniyor.

Loup Ventures’den Gene Munster’a göre, Apple Pay kullanıcılarının sayısı şu anda aktif iPhone tabanının yüzde 31’ini oluşturuyor ve toplamda 252 milyonu aşkın kullanıcı bulunuyor.

Apple, mobil ödeme ve dijital cüzdanının resmi kullanıcı sayısını paylaşmasa da 2018 mali yılı üçüncü çeyrek döneminde bir milyardan fazla işleminin gerçekleştirildiği duyurdu. Munster, gelecek yıl için yüzde 200’lük işlem büyümesinin görüleceğini öngörüyor.

Dahası, Munster, Apple Pay ile ödeme yapmanın benimsenme oranının Amerika Birleşik Devletleri’nde yüzde 15 olduğunu, buna karşın küresel pazarda Apple’ın mobil ödeme hizmetinin benimsenme oranının yüzde 85 olduğunu tahmin ediyor.

Bununla birlikte Munster, mobil ödeme hizmeti gelirinin Apple’ın genel hizmet gelirlerinin sadece yüzde 1-2’sine karşılık geldiğine inanıyor.

Apple, Aralık 2017’de peer-to-peer mobil ödeme yöntemi Apple Pay Cash’i ABD’deki iOS kullanıcılarının kullanımına sundu. Teknoloji devi Apple, peer-to-peer mobil ödeme yönteminin desteğiyle Apple Pay’in daha yaygın kullanım alanı elde edeceğine inanıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz