Ana Sayfa Haberler Büyük iPhone Vurgunu!

Büyük iPhone Vurgunu!

0
iPhone Vurgunu

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kenti ve çevresine hizmet veren bir toplu taşıma işletmecisi Metropolitan Transportation Authority’ın eski bir yetkilisi kurumun resmi vergi mükellefi fonlarını kullanarak 60.000 dolar değerinde iPhone satın almakla suçlanıyor. Yetkilinin iPhone’ları satarak nakite dönüştürdüğü iddia ediliyor.

Wall Street Journal‘ın haberine göre, eski MTA Satın Alma Şefi Angel Barbosa hakkında büyük bir suçlamada bulunuldu. Ayrıca Barbosa’nın MTA’da daha yüksek maaş almak için sahte belge doldurduğu iddia ediliyor.

Savcılara göre, Barbosa, bir MTA satıcısından 63 adet iPhone aldı. iPhone’ların toplam değerinin 58.153 dolar olduğu belirtiliyor.

Savcılar, satın alma işleminin yetkisiz olduğunu ve uygun satın alma prosedürlerinin takip edilmediğini belirtiyor. Ayrıca, Barbosa’nın iPhone’ları doğrudan kendi ev adresine gönderilmesini sağladığı tespit edilmiş durumda.

Barbosa’nın iPhone’ları satmak için bir iş arkadaşı ile işbirliği yaptığı ve satış sonrası elde edilen parayı doğrudan cebe indirdiği söyleniyor.

Barbosa, 2013’ten 2017’ye kadar MTA’nın Baş Tedarik Yetkilisi olarak görev yaptı. Bir MTA sözcüsü, Barbosa’nın hakkındaki yolsuzluk iddialarının farkına varılır varılmaz işine son verdiğini açıkladı.

Tüm bu suçlamalar karşısında Barbosa ise suçsuz olduğunu iddia ediyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz