Ana Sayfa Haberler iPhone Reklamları Rahatsız Edici Bulunuyor!

iPhone Reklamları Rahatsız Edici Bulunuyor!

0
iPhone Reklamları

En yeni iPhone reklamları üstünde müşteri deneyimi testi gerçekleştirildi. 55 yaş ve üstü Baby Boomer olarak adlandırılan kuşak bu reklamları rahatsız edici ve endişe verici buldu.

Testler, Apple’ın büyük olasılıkla insanlar üzerinde yarattığı etkiyi bilmesine rağmen reklam yayınlama kararını neden verdiği konusuna değinmek isteyen UserTesting tarafından gerçekleştirildi.

Firma, iki yaş grubunun üç farklı video reklamlara olan tepkilerini inceledi;

  • Z Kuşağı (18-25 yaş arası)
  • Baby Boomer Kuşağı (55 yaş ve üstü)

200 kişi üzerinde gerçekleştirilen teste hem iPhone hem de Android kullanıcıları katıldı ve tepkilerinde çok az fark olduğunu görüldü. 55 yaşın üstündeki gruptakiler, reklamları “aptal” ve “kaotik” olarak nitelendirdi.

Özellikle mobil ödemeler konusunda Apple Pay’in sunduğu deneyim Baby Boomer kuşağını endişelendiriyor.

Genel olarak 55 yaş ve üstü kuşağı için Apple reklamları hiçbir anlam ifade etmiyor hatta itici geliyor. UserTesting, bunun pek de önemli olmadığını söylüyor. Çünkü, Apple’ın reklamları ile daha genç iPhone sahiplerini marka sadakatinde güçlendirmeyi hedeflediği iddia ediliyor.

Ancak şirket, bunun pek de önemli olmadığını söylüyor. Çünkü reklamlar, Android kullanıcılarının daha genç iPhone sahiplerinin marka sadakatlerini güçlendirmek için ikna etme konusunda ısrarcı değil.

Aşağıdan testlerde kullanılan iPhone reklamlarını izleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz