Ana Sayfa Apple Tesla’nın Eski Baş Mühendisi Apple’a Geri Döndü!

Tesla’nın Eski Baş Mühendisi Apple’a Geri Döndü!

0
Apple Car Project Titan

Apple’ın eski Mac Donanım Mühendisliği Başkan Vekili Doug Field, Tesla’da Model 3’ün üretimini gerçekleştirmek için çalıştıktan beş yıl sonra teknoloji devine geri döndü.

Daring Fireball’un yazarı John Gruber, Doug Field’in Apple’a geri döndüğünü bir Apple sözcüsü ile konuştuktan sonra doğruladı. Gruber’e göre Field, Apple’ın bir süredir devam eden araba projesi Project Titan’da eski meslektaşı Bob Mansfield ile birlikte çalışacak.

Field, kariyerine Ford’da geliştirme mühendisi olarak başladı. Daha sonra Segway’e ve sonrasında Apple’a geçti. Apple’a dönmüş olması Mansfield’ın önderliğinde Project Titan’ın yeniden canlandığını gösteriyor.

Apple, mevcut otomobil üreticileri için sadece otonom sistemler geliştirmekten ziyade kendi araçlarını inşa etmekle ilgileniyordu. Cupertino merkezli şirket, 2014 yılında Project Titan üzerinde çalışmaya başladı ve projede 1.000’den fazla çalışanın görev aldığı iddia ediliyordu. Şirketin, Cupertino karargahının yakınındaki gizli bir yerde elektrikli araç geliştirildiği konuşuluyordu.

Ancak, iç çekişmeler ve liderlik meselelerinin Apple’ın odağını otonom sürüş sistemlerine çevirmesine ve tam bir araç üretmek yerine mevcut araç üreticileriyle ortaklıklar kurmasına neden oldu. Sonuç olarak, yüzlerce çalışanın işten çıkarıldığı iddia ediliyor.

Apple’ın Project Titan ekibinin işleyişi hakkında çok az şey biliniyor ancak Temmuz ayında ortaya çıkan mahkeme belgeleri, Apple’ın proje bilgilerine erişmek için 5.000 kadar kişinin yetkili olduğunu gösteriyor.

Apple, kendi kendini süren sensör ekipmanlarını kullanan araç filosunu da önemli ölçüde artmış durumda. Mayıs 2018 itibariyle otonom sürüş yazılımını kullanan 62 aracı bulunuyor.

Apple ayrıca, Palo Alto – Infinite Loop için bir kısaltma olan PAIL için kendi kendine sürücü servisi üzerinde çalışıyor. Servis programı, Silikon Vadisi’ndeki çalışanları Apple’ın merkezine taşıyacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz