Ana Sayfa Apple Apple’ın Face ID Teknolojisine Hiçbir Marka Kafa Tutamıyor!

Apple’ın Face ID Teknolojisine Hiçbir Marka Kafa Tutamıyor!

0

Apple, iPhone X’de ekrana entegre parmak izi sensörüne yer vermek yerine Face ID teknolojisini kullanmayı tercih etti.

Düşük maliyetli akıllı telefon üreticilerinin Face ID benzeri yüz tanıma özelliğini cihazlarında kullanmasının mümkün olmadığı ve sonuç olarak ekrana entegre parmak izi sensörlerini kullanmak zorunda oldukları iddia ediliyor.

Ekrana Entegre Parmak İzi Sensörünün Kullanım Oranı Artıyor

Ekrana Entegre Parmak İzi Sensörü

Digitimes’ın haberine göre, ekrana entegre parmak izi sensörlerinin küresel sevkiyatlarının 2018 yılında 42 milyon üniteye ulaşması bekleniyor. Ve bu sayı 2019’da iki kattan daha fazla olacak.

Sensörler hem optik hem de ultrasonik olarak ikiye ayrılıyor. Optik sensörler daha popüler ve Koreli akıllı telefon üreticileri cihazlarında ultrasonik sensörlere yer verme konusunda da oldukça hevesli.

Habere göre, gelecek yıl ekrana entegre parmak izi sensörler orta ve üst seviye akıllı telefonlar için bir standart özellik olacak. Bu gelişmeyle ekrana entegre parmak izi sensörlerin sevkiyatlarının 100 milyonu aşması muhtemel.

Ekrana entegre parmak izi sensörünün kullanımının yaygınlaşması aynı zamanda bu OLED ekranların kullanımının artacağı anlamına geliyor. Çünkü, ekrana entegre parmak izi sensörleri OLED ekranlara ihtiyaç duyuyor.

Ekrana entegre parmak izi sensörlerinin popülaritesine karşın Apple’ın Face ID teknolojisi uzun bir süre daha Apple cihazlarına özel kalmaya devam edecek. Ekrana entegre parmak izi sensörleri Face ID’deki derinlik algılama sensörlerine kıyasla daha ucuz ancak yeteri kadar güvenli değiller.

Ayrıca, derinlik algılama sensörleri için Apple ile rekabet etmek gerekiyor. Teknoloji devi ile rekabet şu aşamada oldukça zor olduğu ve hiçbir akıllı telefon üreticisinin bu riske girmeyeceği belirtiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz