Ana Sayfa Apple Apple, Anavatanındaki Yüksek Vergilerden Bunalmış Durumda!

Apple, Anavatanındaki Yüksek Vergilerden Bunalmış Durumda!

0
Apple

SF Chronicle’ın haberine göre, Apple, Kaliforniya’nın Santa Clara’da bulunan evinde karşı karşıya olduğu vergi yükünü azaltmak istiyor. Haberde, Apple’ın 2004’den beri 400’den fazla açtığı vergi değerlendirme davası ile ilçede başı çektiği belirtiliyor.

Habere göre Apple, 2004 yılından bu yana açtığı 489 vergi değerlendirme davasına sahip. Şirket, Silikon Vadisi’ndeki teknoloji şirketleri arasında yaygın olarak tartışılan haksız vergi uygulamasıyla karşı karşıya olduğunu iddia ediyor.

Şirket, Silikon Vadisi’ndeki teknoloji şirketleri arasında yaygın olarak tartışma konusu olan yüksek gayrimenkul değeri belirlemesine de itiraz ediyor. Apple’ın gayrimenkul değerinin 8.5 milyar dolar olarak belirlendiği ve böylesi bir gayrimenkul değeri için yıllık ödenen emlak vergisinin cep yakacak türden olduğu söyleniyor.

Apple, 2017-2018 vergi yılında 56 milyon dolar vergi ödeyerek Santa Clara’nın en büyük vergi mükellefi oldu.

2015 yılında kamuoyuna açık olarak paylaşılan bir temyiz başvurusunda, Apple, Apple Park’ı çevreleyen mülklerin bir bölümünün 200 dolar değerinde olduğunu, ilçenin de 1 milyar dolar değerinde olduğunu iddia etti. Bir başka temyiz başvurusunda Apple, yine mülklerin bir bölümünün 200 dolar değerinde olduğunu iddia ederken ilçenin toplam değerinin 384 milyon dolar olduğunu söyledi.

Bugünkü habere göre, Cupertino’ya ev sahipliği yapan Santa Clara’da bulunan Apple, Google, Sun Microsystems ve Applied Materials gibi teknoloji şirketleri ihtilaflı 76 milyar dolarlık vergi belirlemesinin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Santa Clara’nın vergi tahakkuk memuru Larry Stone, birçok anlaşmazlığın kaynağının karmaşık amortisman kurallarına bağlı olarak değerlendirilmesi zor olan yüksek teknoloji ekipmanlarından kaynaklandığını açıkladı.

Devam etmekte olan vergi değerlendirme anlaşmazlığına ek olarak Apple, aynı zamanda çalışanları için şehirde çalışan başına ek bir vergi ödeme uygulamasıyla karşı karşıya.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz