Ana Sayfa Apple Apple’a Harcama Eleştirisi!

Apple’a Harcama Eleştirisi!

0
Apple Park

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan ünlü siyasetçi, tüketici hakları savunucusu ve avukat Ralph Nader, bu yılın başında Apple’ın CEO’su Tim Cook’u hedef alan bir yazı kaleme almıştı. Nader, şirketin 100 milyar dolarlık hisse senedi geri alım programı planını eleştirmişti.

Nader şimdi, Cupertino merkezli şirketin parasını gereksiz yerlerde harcamaması gerektiği konusundaki taleplerini ifade etmek için geri döndü.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/02/apple-dunyanin-tek-1-trilyon-dolarlik-sirketi-oldu/]

Ralph Nader: Yanlış Yerlere Harcama Yapılıyor

Apple ralph nader

Bu hafta sonu National Public Radio’ya konuşan Nader, Apple’ın hisseleri geri almak yerine çalışan sayısını artırmak gibi şeyler için parasını kullanması gerektiğini söyledi.

Nader, teknoloji devinin hisse senedi geri alımlarına harcadığı paradan söz ederek “Çalışanların sayısını artırmak için veya emeklilik fonunu desteklemek için kullanılmış olabilirdi.” diyor. Ayrıca, paranın eski telefonlar için geri dönüşüm uygulamalarını iyileştirmek, araştırma ve geliştirmeyi arttırmak veya hissedarların temettülerini artırmak için harcanabileceğini söylüyor.

Nader, Apple’ın çalışma koşullarını iyileştirmek ve geri dönüşüm uygulamalarını geliştirmek için çok şey yaptığını kabul ederken, şirketin yapabileceği daha fazla şeyin olduğunu düşünüyor. Örneğin, şirketin tedarik zinciri çalışanlarının Çin’deki yaşam koşullarına değiniyor. Nader, Çinli işçilerin patronları tarafından muazzam bir baskı altında olduklarını ve kazandıkları paranın Çin’de yaşamak için yeterli olmadığına değiniyor.

Nader, konuşmasının sonunda bir iPhone ya da Mac kullanmadığını, bunun yerine tüm teknolojik ihtiyaçlarını bir Underwood daktilo ile karşıladığını kabul ediyor. “Yüksek fiyatlı iPhone’larıyla nasıl muazzam para kazanacaklarını bilseler de, kazandıklarını nasıl verimli bir şekilde kullanacaklarını bilmiyorlar.”

Bu yılın başında Nader, Apple’ın harcama planlarını açıkça eleştirmiş ve şirketin ürün fiyatlarını düşürmek, obezite ile mücadele etmek ve birçok başka şeyle uğraşmak için parasını kullanması gerektiğini söylemişti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz