Ana Sayfa Haberler iPhone’da RAM Temizleme Nasıl Yapılır?

iPhone’da RAM Temizleme Nasıl Yapılır?

0
iPhone RAM Temizleme

iPhone’da RAM temizleme nasıl yapılır? iPhone’un RAM’ini temizlemek için yapılması gerekenler ne?

RAM kısaltmasının açılımı “Random Access Memory” yani “Rastgele Erişilebilir Bellek” demektir. iPhone’da anlık olarak çalıştırılan uygulamalar ve işlemlerle ilgili bilgiler RAM diye adlandırılan bu geçici bellek bölümünde tutulur.

iPhone’un yerleşik saklama alanı ile RAM temel olarak aynı bilgileri tutar, ancak RAM’deki bilgilere erişme ve bilgileri işleme hızı iPhone’un yerleşik saklama alanındaki bilgilere erişme ve işleme hızından daha yüksektir.

Bu birimde saklanan veriler geçici olarak saklanır ve silinmesi durumunda görünürde hiçbir şey değişmez ancak iPhone’un performansı hissedilir düzeyde artar. iOS platformu bunu otomatik olarak gayet iyi yapmaktadır ancak kimi zaman elle RAM temizlemek gerekebilir.

iPhone’u daha hızlı hale getirmenin en kullanışlı yollarından biri kesinlikle RAM’i elle temizlemektir. Tüm iPhone modelleri için RAM’i nasıl temizleyebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

iPhone’da RAM Temizleme Ne İşe Yarar?

iPhone’unuzun anlık olarak düşük performansta çalıştığının hissediyorsanız RAM’in temizlenmesi performansın artmasını önemli ölçüde destekleyebilir.

iPhone’un RAM’inin temizlenmesi veri kaybına neden olmaz, ancak iPhone’un daha hızlı çalışmasını sağlar.

iPhone 7 ve Eski iPhone’larda RAM Nasıl Temizlenir?

1 Uyut/Uyandır düğmesine basılı tutun.

2 Kapatma ekranı göründüğünde Uyut/Uyandır düğmesini bırakın.

iPhone RAM Temizleme Kapatma Ekranı

3 Ana Ekran düğmesine basılı tutun.

Birkaç saniye sonra ekran boş görünecek ve ardından Ana Ekran’a geri döneceksiniz. Bu, iPhone’un RAM’inin temizlendiği anlamına gelir.

Normal şartlarda hiçbir sorun oluşmadan bu yöntem kullanılmalıdır, ancak Ana Ekran düğmesine basılı tuttuğunuzda Siri’nin açılıyorsa, RAM’i temizlemeden önce Siri’yi kapatmanızı ve işiniz bittiğinde Siri’yi yeniden etkinleştirmenizi öneririz.

iPhone 8 ve iPhone X’de RAM Nasıl Temizlenir?

1 Öncelikle Assistive Touch’ı açmalısınız. Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Assistive Touch menüsüne gidin ve en üstteki Assistive Touch’ın yanındaki anahtarı açık konuma getirin. Şimdi ekranda oval bir düğme görünecektir.

iPhone RAM Temizleme Assistive Touch

2 Ardından, Ayarlar > Genel menüsüne gidin.

3 En alttaki Sistemi Kapat seçeneğine dokunun.

iPhone RAM Temizleme Sistemi Kapat

4 iPhone’un kapatılmasını onaylamanız için bir ekran açılacaktır. Bu ekranda Assistive Touch düğmesine dokunun ve Ana Ekran düğmesine basılı tutun.

iPhone RAM Temizleme Sistemi Kapatma

iPhone’un RAM’inin temizlendiğini anlamanız için Ana Ekran’a dönmeyecek, bunun yerine Ayarlar uygulamasının giriş kısmına geri döneceksiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz