Ana Sayfa Haberler iPhone’daki Reklamları Engelleme!

iPhone’daki Reklamları Engelleme!

2

iPhone’da reklam görmekten usandınız mı? Webde gezinirken çıkan ve gezinme deneyiminizi paramparça eden reklamlardan kurtulmak sizin elinizde.

iPhone’daki tüm reklamları engellemek sanıldığından daha kolaydır. Apple, yerleşik olarak iPhone için reklam engelleme özelliği sunmuyor ancak bunu App Store’daki eklentilerle sağlamak mümkün.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/06/ios-icin-en-iyi-reklam-engelleme-uygulamalari/]

Bu yazıda, “iPhone’daki reklamlar nasıl engellenir?” sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.

iPhone Reklam Engelleme Yöntemi

Paylaşacağımız reklam engelleme yöntemi sadece Safari için kullanılmaktadır. Yöntem, Safari’de sorunsuz çalışmakta ve web sitelerine göre reklamları kontrol edebilmenizi de sağlamaktadır.

iPhone’daki reklamları engellemek için öncelikle App Store’dan Adblock Plus uygulamasını indirin [indirme bağlantısı]. Uygulamayı indirmek ve kullanmak tümüyle ücretsizdir.

Uygulamayı indirilip Ana Ekran’a simgesi eklendikten sonra simgeye dokunun. Aşağıdaki ekran açılacaktır. “Got it!” metnine dokunun. Ardından Safari Configuration ekranı gelecektir.

iPhone Reklam Engelleme Adblock Plus

Şimdi Ayarlar uygulamasını açın ve Safari menüsüne gidin. İçerik Engelleyiciler menüsüne dokunun.

iPhone Reklam Engelleme İçerik Engelleyici

Bu menüde bulunan Adblock Plus’ın yanındaki anahtarı açık yani yeşil konumuna getirin.

iPhone Reklam Engelleme Safari

Şimdi Ana Ekran’a geri dönün ve Adblock Plus uygulama simgesine dokunup uygulamayı açın. Uygulama ayarlarından Adblock Plus’ın yanındaki anahtarın açık yani yeşil olup olmadığını kontrol edin. Değilse anahtarı açın.

iPhone Reklan Engelleme Adblock

Şimdi Safari için reklam engelleyicisi etkin olacak. Artık Safari ile web sitelerinde gezinirken o rahatsız edici reklamlarla karşılaşmayacaksınız.

Uygulamanın ayarlarından sitelere göre reklam engelleme filtresini kontrol edebilirsiniz. Dilediğiniz siteyi beyaz filtreye ekleyebilir, o siteler için reklamların engellenmesini kapatabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Merhaba. Bu yöntem veri akışını kendi sunucusu üzerinden mi geçirerek filtreleme yapıyor? Bankacılık uygulamalarını da kullanıyoruz. Bir sorun yaşanma durumu yok mu? Banka mobil sitelerine değil uygulamalarından bahsediyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz