Ana Sayfa Haberler iOS 12 ve macOS Mojave’den Grup FaceTime Özelliği Kaldırıldı!

iOS 12 ve macOS Mojave’den Grup FaceTime Özelliği Kaldırıldı!

0
iOS 12 Grup FaceTime Özelliği

Apple, bugün yayınladığı en sonki iOS 12 ve macOS Mojave betalarından Grup FaceTime özelliğini kaldırdı. Özelliğin ilerleyen günlerde kullanıma sunulması planlanıyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/13/ios-12-beta-7-yayinlandi/]

Grup FaceTime, iOS 12’nin en önemli özelliklerinden biri. Özellikle birlikte, sesli veya görüntülü FaceTime görüşmelerinde aynı anda 32 kişiye kadar sohbet edilebiliyor. Görüntülü FaceTime’da grup görüşmesi yaparken konuşan kişiyi görmek ve anlamak ise oldukça kolay. O an konuşan kişinin görüntüsü otomatik olarak büyüyor.

Özellik, WWDC 2018’nin açılış konuşmasında duyurulan iOS 12 ve macOS Mojave’nin yayınlanan ilk beta sürümünden bu yana geliştiriciler ve halka açık Beta Yazılım Programı kullanıcıları tarafından kullanılabiliyordu. Apple’ın özelliği en yeni beta sürümlerinden neden kaldırdığı ve ne zaman kullanıma sunulacağı şimdilik belirsiz.

Hem macOS Mojave hem de iOS 12’nin son betasının sürüm notlarında, özelliğin kaldırıldığı ve güncellemelerinin ilk sürümünde kullanıma sunulmayacağı bilgisi yer alıyor. Apple, Grup FaceTime’ın bu sonbaharda yayınlanacak bir sonraki yazılım güncellemesiyle yeniden kullanıma sunacağını söylüyor.

iOS 12 güncellemesinin herkese açık final sürümünün, olağan Eylül ayı özel etkinliğin tamamlanmasından altı gün sonra veya bir hafta sonra yayınlanacağını hatırlatalım. iOS 12’nin GM yani Golden Master sürümü ise etkinliğin hemen ardından geliştiriciler ve halka açık Beta Yazılım Programı kullanıcıları için yayınlanacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/30/ios-12-ne-zaman-cikacak/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz