Ana Sayfa Apple iPhone Montajcısının Kârı Yüzde 40 Düştü!

iPhone Montajcısının Kârı Yüzde 40 Düştü!

0
iPhone Foxconn

Apple’ın en önemli tedarikçilerinden ve iPhone’un en büyük montajcısı olan Foxconn, yılın ikinci çeyreğinde 567 milyon dolar kâr ettiğini duyurdu. Bu rakam, geçen yılın aynı çeyreğinde duyurulan kâra kıyasla yüzde 40’lık düşüşü ifade ediyor.

Reuters, duyurulan kârın analist beklentilerinin de altında kaldığını açıkladı.

Foxconn için Apple büyük bir müşteri ve 2018 iPhone modellerinin montaj çalışmaları başlamış durumda. İlk bakışta şirketin kârlılığındaki düşüşün sorumlusunun Apple olduğu düşünülse de asıl sorumlunun Apple olmadığı açıkça görülüyor.

Apple, geçtiğimiz hafta 2018 mali yılı üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı ve çeyrek döneminde 41.3 milyon adet iPhone satışı yaptığını duyurdu. Apple’ın duyurduğu satış rakamı bir önceki yılın aynı çeyreğinde 41 milyon olan iPhone satışına kıyasla daha yüksek olarak kayda geçti.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/01/apple-2018-mali-yili-ucuncu-ceyrek-sonuclarini-acikladi/]

Foxconn, sadece Apple’ın değil birçok markanın sözleşmeli tedarikçisi ve montajcısı. Yakın zamanda kendi ürünlerini de üretmeye başlayan Foxconn, potansiyeli yüksek bir şirket olarak görülüyor.

Şirket, yakın zamanda Belkin, Linksys ve Wemo markalarının sahipliğini yapan Belkin’i satın aldı. Ayrıca, birçok marka için anahtar teslim akıllı fabrikalar kuruyor ve bu fabrikaların satışını yapıyor.

Foxconn’un kârlılığının özellikle yeni iPhone’ların da desteği ile yılın üçüncü çeyreğinden itibaren artması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz