Ana Sayfa Haberler Apple, iOS 12 Beta 7 Güncellemesinin Dağıtımını Durdurdu!

Apple, iOS 12 Beta 7 Güncellemesinin Dağıtımını Durdurdu!

2
iOS 12 Beta 7

iOS cihazına dün yayınlanan iOS 12 Beta 7 güncellemesini OTA ile yüklemek isteyen kullanıcılar bir süredir güncellemenin kullanılabilir olmadığını fark etti. Bunun nedeni Apple’ın güncellemeyi geri çekmiş yani dağıtımını durdurmuş olmasından kaynaklanıyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/13/ios-12-beta-7-yayinlandi/]

iOS 12 Beta 7 Güncellemesi Geri Çekildi!

Apple, performans sorunları nedeniyle iOS 12 Beta 7 güncellemesinin dağıtımını durdurdu.

Birçok kullanıcı, güncelleme sonrası herhangi bir uygulamayı açmak istediğinde uygulamanını açılmaması sorunu ile karşılaştıklarını dile getirmeye başlamıştı. Bazı kullanıcılar, cihazlarının dakikalarca donup kaldığını ve ardından kendiliğinden düzeldiğini belirtiyordu.

Ayrıca, güncelleme sonrası, Bildirim Merkezi’ndeyken veya Kilit Ekranı’ndayken de donma sorununun yaşandığını gösteren birçok kullanıcı şikayeti söz konusu.

Bu, güncellemedeki birçok hatanın genel yazılım performansı etkilediğinin bir işaretiydi. Nitekim Apple, beklenildiği gibi güncellemeyi geri çekerek dağıtımını durdurdu.

Apple bugün, iOS 12’nin herkese açık beta sürümünü de yayınlamayı planlıyordu, ancak bu sorunlar güncellemenin yeniden ele alınana kadar yayınlanmasında gecikmeye neden olacak gibi duruyor.

iOS 12’nin son geliştirici betasının elden geçirilmiş sürümünün ne zaman yayınlanacağı belirsiz, ancak şirketin en kısa sürede yenilenmiş yeni iOS 12 Beta sürümünü yayınlanması bekleniyor. Son iOS 12 Beta sürümü, Grup FaceTime özelliğinin kullanımdan kaldırılmasından dolayı önemli bir güncelleme konumundaydı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. ya ben anlayamıyorum bu apple mühendisleri betaları hazırlarken yazılım sürümünü test etmiyorlar mıki direk kafalarına göre kullanıcılara sunuyorlar

  2. beta kullanımı zaten adı üstünde, fakat güncelleme yapmak için güncelleme olmuş gibi, iphone x kullanıyorum ama ben böyle hata görmedim. Donmalar, kilitlenmeler vs vs say say bitmez.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz