Ana Sayfa Apple Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iPhone Boykotu Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iPhone Boykotu Açıklaması!

2
Recep Tayyip Erdoğan iPhone Boykotu

Son dönemde doların engellenemeyen yükselişi ve ABD’nin tek taraflı yaptırımları sonucu Türkiye ile ABD arasındaki gerilim artmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen “İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu”nda “ABD’nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacağız” açıklamasında bulundu.

Ekonomi için üretimin olmazsa olmaz olduğuna vurgu yapan Erdoğan, dışarıdan dövizle alınan ürünün daha iyisini, daha kalitesini üretip dışarıya satmalıyız diye konuştu.

Ekonominin tıkır tıkır işlediğini söyleyen Erdoğan’dan bir de boykot açıklaması geldi. Erdoğan, “Amerika’nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone’u varsa öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Vestel Venüs var.” dedi.

Erdoğan’ın açıklaması sonrası başta Apple olmak üzere ABD’li markalara bir yaptırım uygulanır mi sorusu akıllara geldi, ancak mevcut durumda boykot dışında herhangi bir yaptırımın uygulanması mümkün değil gibi duruyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iPhone

Daha öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem dizüstü MacBook hemde iPhone kullandığı kamuoyu tarafından biliniyordu. Boykot açıklaması sonrası bunun değişmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrası kişisel telefon olarak kullandığı iPhone’un yerini Android tabanlı bir akıllı telefonun alması kuvvetle muhtemel.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz