Ana Sayfa Apple iPhone 6’nın Patlamasına İlişkin Apple’a Dava Açıldı!

iPhone 6’nın Patlamasına İlişkin Apple’a Dava Açıldı!

0
iPhone 6 Patlama

The Post and Courier‘in haberine göre, Güney Carolina’daki bir adam Apple’ı dava etti çünkü iki yıl önce iPhone 6’sının cebinde patladı ve bedeninde yanıklar oluştu.

Davacı Robert Portee, iPhone 6’sını şarj ettini ve o sırada telefonla konuştuğunu söylüyor. Ardından telefonunu cebine koyan adam, oğlunun evine doğru yürüdüğü sırada “yüksek ısı” hissettiğini ve pantolonunun yanmaya başladığını belirtiyor.

Columbia’daki federal mahkemede açılan davada olayın diğer detayları yer alıyor. Adamın giysilerini çıkararak acil servise gittiği ve doktorun kendisini Augusta’daki bir yanık merkezine doğru yönlendirdiği bilgisi yer alıyor.

Geçen ayın sonunda açılan davada, telefonun üreticisi Apple ve sigorta şirketi Asurion’dan belirlenmemiş zararlar için tazminat talep ediliyor. Davacının eski telefonunun kullanılamaz hale gelmesi sonrası yedek bir telefonunu kullanmaya başladığı belirtiliyor.

Davada, Apple ve Asurion’un batarya problemleri hakkında bilgi sahibi olması gerektiği ve iPhone’ların aşırı ısınma ve patlama tehlikesiyle karşı karşıya olduğu konusunda kullanıcıları uyarması gerektiği belirtiliyor.

Apple ve sigorta şirketi Asurion dava hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Patlama, lityu iyon pillerle ilgili endişelerin artmaya başladığı 2016 sonbaharında meydana gelmiş. O dönem, Samsung’un Galaxy Note 7’lerinin patlamaya başlaması ve havayolları şirketlerinin Note 7’lerin uçuş sırasında açılmasını yasaklamasıyla kullanıcıların lityum iyon pillerle ilgili ciddi endişeler baş göstermişti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz