Ana Sayfa Haberler ABD’ye Tepki için iPhone’larını Parçaladılar!

ABD’ye Tepki için iPhone’larını Parçaladılar!

2
Apple iPhone Boykot

Türkiye ile ABD arasında yaşanan ve her geçen gün giderek büyüyen siyasi ve ekonomik kriz her geçen gün derinleşiyor. ABD’nin tek taraflı yaptırımları sonrası ABD’nin elektronik ürünlerine boykot uygulanmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’nin elektronik ürünlerine boykot çağrısı yapması sonrası Türkiye’deki bazı Apple kullanıcıları boykota destek olmak adına iPhone’larını parçalayıp videolarını sosyal medya hesaplarında paylaştı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/14/cumhurbaskani-erdogan-iphone-boykotu-aciklamasi/]

iPhone’larını Parçaladılar!

Twitter gibi sosyal medya platformlarında paylaşılan kısa videolarda, kullanıcıların ABD’ye tepki göstermek için birçok farklı iPhone modelini parçaladıkları görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ATO Congresium’da düzenlenen “İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu”nda “ABD’nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacağız” açıklamasında bulunmuş ve “Onların iPhone’u varsa öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Vestel Venüs var.” demişti.

Öte yandan Apple cihazlarının dayanıklılığı için yapılan ve YouTube’da paylaşılan birçok videodan kesitlerin sosyal medya platformlarında paylaşılarak bir algı oluşturulmaya çalışıldığı görülüyor. Bu sahte olarak adlandırılabilecek videolarla kullanıcılara Apple cihazlarını parçalamaları çağrısında bulunuluyor.

Apple’ın Türkiye’deki Pazar Payı

Şu anda Türkiye’de 58 milyon akıllı telefon kullanıcısı bulunuyor. Türkiye, 2007 ile 2017 yılları arasında toplam 141.4 milyon adet cep telefonu ithal edip, 23.7 milyar dolar ödedi.

Statcounter’ın verilerine göre Apple’ın Türkiye’deki akıllı telefon pazarındaki payı Temmuz 2018 itibariyle yüzde 16,5 seviyelerinde. Diğer bir deyişle Türkiye’de yaklaşık 9.5 milyon aktif iPhone kullanıcısı bulunuyor.

Apple’ın akıllı telefonunun fiyatının dolar bazında ortalama 700 dolar olduğunu göz önüne alarak, 2008 yılından itibaren Türkiye’deki tüketicilere ulaşan Apple’ın akıllı telefonuna 10 yılda 7 milyar dolar ödendiği ortaya çıkıyor. Tüketiciler satın aldıkları iPhone için devlete yüzde 25-30 arasında vergi ödüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Yemim ederim ulkemizde aptal cok yaa. Kardesim almayarak boykot edebilirsin o ayri ama elindeki urunu parcalamanin neresi boykot oluyor acaba.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz