Ana Sayfa Apple Apple, Yeni Fitness Sensörleri için Çip Geliştiriyor

Apple, Yeni Fitness Sensörleri için Çip Geliştiriyor

0
Apple Watch Çip

CNBC, Apple’ın gelecekteki ürünleri için yaptığı çalışmalarla ilgili özel bir rapor paylaştı. CNBC’nin raporuna göre Apple, Apple Watch gibi cihazlarındaki sağlık sensörlerinden gelen verileri işlemek için kullanılacak çok özel bir çip üzerinde çalışıyor.

Çip Geliştiren Özel Bir Ekip Bulunuyor

Raporda Apple’ın cihazlarındaki sensörleriyle sağlık verilerini daha iyi okumayı sağlayan işlemciler geliştiren özel bir ekibinin bulunduğunu belirtiliyor. Ekibin Apple’ın özel çip ihtiyaçlarını karşılayabilmek için diğer teknoloji şirketleri ile paralel çalıştığı belirtiliyor.

Apple’ın küçük işlevleri yerine getirecek özel çipler geliştirmesinin cihazlarına yeni özellikler eklemesinde ve donanım verimliğini artırmasına yardımcı olacağı belirtiliyor. Ekibin çalışmalarının şirketin fikri mülkiyetlerini koruma çabasına büyük katkı sağlayacağının altı çiziliyor.

Geliştirilen Çipler Apple Watch Sağlık Sensörlerine Güç Verecek

Apple, akıllı saati için şu anda tüm sistemi bir paket halinde tasarlıyor. Bu paket sistem Apple Watch’a güç veriyor. Apple Watch, diğer Apple cihazlarına ve aksesuarlarına kıyasla daha fazla kablosuz bağlantı iyileştirmesi gibi belirli görevler için tasarlanmış özel parçalara sahip. Ayrıca, cihazın içinde özel olarak geliştirilmiş Apple yongası yer alıyor.

CNBC‘nin raporu, Apple’ın gelecek için planladığı yeni çiplerden faydalanan daha fazla sensöre sahip olduğunu gösteriyor.

Güvenilir Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo’ya göre, Eylül ayında tanıtılması beklenen Apple Watch Series 4, geliştirilmiş kalp hızı izleme sensörü ve daha büyük ekranlı tasarımla geleceğini öngörüyor. Geliştirilmiş kalp atış hızı izleme sensörünün ne anlama geldiği şimdilik belirsiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz