Ana Sayfa Haberler iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı Kullanılmaz Hale Getiren Hastalık!

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı Kullanılmaz Hale Getiren Hastalık!

5
iPhone 7 ve iPhone 7 Plus

Son yıllarda birçok iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın “döngü hastalığı” olarak adlandırılan ciddi bir sorundan dolayı onarılmak üzere servislere gönderildiği bildiriliyor. “Döngü hastalığı” olarak adlandırılan sorun bir virüs veya iOS hatası değil. iPhone 7 ve 7 Plus’ı etkileyen bir donanım sorunu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/13/ariza-orani-en-yuksek-iphone-modelleri-belli-oldu/]

Donanım sorununun ilk belirtisi Sesli Notlar veya arama yaparken hoparlör simgesinin gri görünmesi. Daha sonrasında cihaz aralıkla donmaya, takılmaya başlıyor. Son aşamada ise cihaz kullanılmaz hale geliyor ve Apple logosunda takılı kalıyor.

İlk bakışta sorunun yazılımsal olduğu çıkarımında bulunulabilir, ancak sorun aslında anakart ile temasını kaybeden ses yongasından kaynaklanıyor.

Sorunun onarımı için yetenekli bir el, mikroskop ve havya gerekiyor.

Apple “Döngü Hastalığı” Hakkında Bilgi Sahibi

Apple’ın sorunun farkında. Bir Apple sözcüsü “iPhone 7’nin mikrofonunu etkileyen çok az sayıdaki kullanıcı geribildirimini inceliyoruz” açıklamasında bulundu.

Şirketin bu sorun için müşterilerine ne gibi seçenekler sunacağı henüz belli değil. Muhtemelen Apple, garantisi sona eren iPhone 7 veya iPhone 7 Plus kullanıcıları için ücretsiz onarım programını duyurabilir.

Cihazınızda “döngü hastalığı” ile karşılaştınız mı? Telefon görüşmeleri yaparken “hoparlör” simgesinin gri olması durumu ile karşılaştınız mı? Lütfen aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

  1. Yaklaşık 20 gün önce karşılaştım. Apple Destek ile görüştüm. Ekran değişmesi ve belki anakart değişimi gerekli dediler. Bi apple servisine gittim. Ses entegresinde sıkıntı varmış çok 7plus geliyormuş onlara da. Bu sıkıntı 7 Plus’ların çoğunda oluyor dedi. Tamir etti şuan kullanmaya devam ediyorum. İnşallah devamı gelmez

  2. 27 Kasım da aynı sorunla I phone 7 128 GB cihazımda karşılaştım garantisi 7 Kasımda dolan cihaz için servisten 3.150TL ödeme yaparsam cihazı birebir değişim yapabileceklerini söylediler hayrete düştüm Apple destek servisi ile 1 Aralık’ta bağlantı kurduğumda önceleri sorunu sahiplendiklerini sandım ama yanılmışım çünkü ilgililer öncelikle cihaza bir takım testler yapılsın sorun donanımsal değilse yeni yazılımla sorun çözümlenecek dediler sonra bana testlerden cihaz başarıyla geçti yeni yazılımı bekleyin dediler bu arada ben cihazı hiç servisten almadan yazılım güncellemesi 6 Aralık günü geldi bana 7 Aralık Apple destekten yazılım güncellemesi sizin cihazın sorununu çözemedi servisten bana gelen mailde donanım arızası var diyor kusura bakmayın sizin için yapabileceğim başka bir şey yok ver parayı al yeni cihazı??? mahiyetinde dönüş yaptılar Apple bence artık bildiğimiz Apple değil müşteri memnuniyeti umurlarında falan değil 7/ 7 plus kronik ses entegre sorunu var piyasada diyorum bana ilk kez duymuş gibi davranıyor sağır sultanın duyduğunu Apple abla duymamış bak sen.,,

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz