Ana Sayfa Haberler 2. nesil iPhone X ve iPhone X Plus Apple Pencil Desteğiyle Geliyor!

2. nesil iPhone X ve iPhone X Plus Apple Pencil Desteğiyle Geliyor!

0
Apple Pencil iPhone

Tayvanlı Economic Daily News’in haberine göre, Apple’ın ikinci nesil iPhone X’i ve 6.5 inç iPhone X Plus Apple Pencil desteğiyle geliyor.

Sektör kaynaklarına dayandığı öne sürülen haberde, Apple Pencil desteğinin OLED ekranlı iPhone’larla sınırlı olacağı iddia ediliyor. Yani, bu yıl tanıtılması beklenen uygun fiyatlı 6.1 inç LCD ekranlı iPhone modeli Apple’ın kendi kalemini desteklemeyecek.

Tayvanlı araştırma firması TrendForce da bu hafta başında benzer tahminleri paylaşmıştı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/14/iphone-apple-pencil-dopingi/]

Apple Pencil, Kasım 2015’te 12.9 inç orijinal iPad Pro ile piyasaya sürüldü. Apple’ın “sihirli değnek” olarak nitelendirdiği kalemi o zamandan beri piyasaya sürülen diğer tüm iPad Pro modelleriyle birlikte kullanılabiliyor. Apple, geçtiğimiz Mart ayında stylus kaleminin kullanılabildiği iPad modelini genişletti ve 7. nesil 9.7 inç iPad için kalem desteğini sundu.

Steve Jobs Kalemli iPhone’a Karşıydı!

Tüm bu söylentilerin doğru olduğu kanıtlanırsa, Apple’ın 11 yıllık iPhone tarihinde bir ilki gerçekleştirmeye hazırlandığını söylemek yanlış olmayacaktır.

2007 yılında orijinal iPhone piyasaya sürdüğünde, Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Jobs, “hiç kimse bir stylus istemiyor” ifadesini kullandı ve iPhone’lar için stylus kalem desteğinin yıllardır kullanılamamasının temelini atmış oldu. Nitekim işler değişiyor gibi duruyor.

Stylus kalem desteğinin iPhone’lara gelmesiyle Apple’ın yeni bir kalemini duyurması bekleniyor. Mevcut Apple Pencil’ı iPhone’larla kullanmak oldukça zor. Çünkü bir hayli uzun ve kalın.

Mobil cihazların stylus kalemle sunulması yeni bir akım değil, ancak sadece belirli modellerde stylus kalem bulunuyor. Apple’ın asıl rakiplerinden Samsung, Note serisinde yıllardır S Pen adını verdiği kalemine yer veriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz