Ana Sayfa Apple 20 Bin Dolarlık Apple Store Soygunu!

20 Bin Dolarlık Apple Store Soygunu!

0
Apple Store Soygunu

FOX26‘nın haberine göre Apple‘ın California Roseville’deki Galleria Alışveriş Merkezi’ndeki bulunan Apple Store’u soyuldu. Roseville Polis Departmanı, suçluların yakalanması için Apple’ın perakende mağazasını soyan iki soyguncunun fotoğrafını paylaştı.

Soyguncular, 20 adet iPhone, 2 adet MacBook Pro ve 1 adet iPad mini çaldı. Soygunun maliyetinin 20 bin dolar olduğu tahmin ediliyor. Soygun esnasında silah gibi zarar verici herhangi bir alet kullanılmadı ve neyseki herhangi bir yaralanma olmadı.

Polis, olaya dört kişinin karıştığını açıkladı. Paylaşılan fotoğraflarla halkın yardımıyla suçluların yakalanması umuluyor.

Olayda yer alan dört şüphelinin tümünün siyahi yetişkin erkek olduğu ve ikisinin yirmili yaşlarda olduğu belirtiliyor. Herhangi bir bilgi sahibi olan kişilerin Dedektif Gaines’e iletişime geçmesi için bir de e-posta ([email protected]) adresi paylaşıldı.

Apple Store Soygunlarında Rekor Artış

Apple Store Soygun

Sık sık Apple Store soygunlarıyla ilgili haberler geliyor ve şimdiye kadar ABD’de çok sayıda sorgun olayı yaşandı. Apple’ın perakende satış mağazalarının yüksek değerli Apple ürünleri ile dolu olması soyguncuların ilgisini çekiyor gibi duruyor. Bununla birlikte birçok mağazaya göre nispeten daha düşük güvenlik tedbirleri bulunan Apple’ın perakende mağazalarının doğrudan hedef alındığı belirtiliyor.

Apple Store’da bulunan cihazların tamamının yazılımları özel ve çalınmaları durumunda kullanılamaz hale geliyor. Sonuç olarak Apple’ın perakende mağazalarında çalınan cihazların kullanılması veya satılması mümkün değil. Soyguncuların bunu bilmedikleri ya da yedek parça için cihazları çaldıkları üzerinde duruluyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz