Ana Sayfa Apple Apple’a Anti-Rekabetçi Olduğu İddiasıyla Soruşturma Açıldı!

Apple’a Anti-Rekabetçi Olduğu İddiasıyla Soruşturma Açıldı!

0
Apple

Nikkei’nin haberine göre, Japonya’nın Adil Ticaret Komisyonu tarafından teknoloji devi Apple’a soruşturma açıldı. Geçen yılın sonbaharında Yahoo, Temmuz 2017’de başlatılan web tabanlı hizmeti Game Plus platformu için Apple’dan şikayetçi olmuştu.

İddiaya göre Apple, Japonya için Yahoo’nun ülkede sunduğu Game Plus platformunu baskı altına rekabet etmesini engelledi.

Olayın odak noktası olan Game Plus, kullanıcıların bir oyunu tam olarak indirmeden oyun oynamalarına izin veren web tabanlı bir platform.

Nikkei’ye göre, Square Enix gibi büyük oyun yapımcıları da dahil olmak üzere 52 şirket Games Plus’a katılmış durumda. Yahoo, başlangıçta platform için iş yazılımları gibi önemli genişletmeler yapmayı planlıyordu.

Yahoo, geçen yıl Game Plus bütçesini kesti ve hizmet için promosyonlarını geri çekti. Yahoo’ya göre, platforma baskı yapıldı ve olayın perde arkasında Apple bulunuyor. Çünkü platform, doğrudan App Store’la rekabet ediyor.

Japonya’nın Adil Ticaret Komisyonu’nun olayı araştırdığı belirtiliyor. Cupertino merkezli şirketin Yahoo’ya baskı yaptığının kanıtlanması durumunda anti-rekabetçi tutumundan dolayı ceza alabilir.

Nikkei, büyük bir Yahoo hissedarı olan Japon yatırım şirketi SoftBank’ın arabuluculuğa gittiğini söylüyor. Bu yüzden soruşturmanın seyrinin ne yönde olacağı belirsiz. Nikkei’ye açıklama yapan bir avukata göre, Game Plus’da bulunan şirketler Japon yetkililerle çalışma konusunda çekincelere sahip. Bu durumun yanlışların kanıtlanmasını engelleyebileceği söyleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz