Ana Sayfa Apple Apple Sunucularını Hackleyen Genç Tutuklandı!

Apple Sunucularını Hackleyen Genç Tutuklandı!

0
Apple Hack

Avustralya Melbourne’de yaşayan bir genç, Apple’ın güvenli ağına izinsiz giriş yaptığı iddiasıyla yakalanarak tutuklandı. Yasal nedenlerden dolayı ismi açıklanmayan gencim Cupertino merkezli şirketin sunucularına birden çok kez hackleme girişiminde bulunma suçlamasıyla Avustralya Çocuk Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Apple Sunucularını Hackledi!

Davanın detayları tam olarak açıklanmadı, ancak çocuğun 16 yaşında olduğu ve hack işleri ile uğraştığı belirtiliyor. Mahkeme kayıtlarına göre genç, teknoloji devinin sunucularından gigabaytlarca güvenli dosyanın indirilmesi ve kullanıcılara giriş izni veren yetkilendirilmiş anahtarlara izinsiz erişim sağlama gibi suçlamalarıyla yargılanıyor.

Gencin kimliğini VPN ağlarını kullanarak saklamaya çalıştığı ancak, yetkisiz erişimin Apple tarafından tespit edildiği belirtiliyor. Apple’ın kaynağı engellemekle birlikte gencin kimliğini saptadığı belirtiliyor.

Cupertino merkezli şirketin bilgileri FBI’ya ilettiği ve FBI’ın da Avustralya Federal Polisi ile bilgileri paylaştığı edinilen bilgiler arasında. Avustralya Federal Polisi’nin gencin kaldığı aile evine baskın yaptı. Baskında, bilgisayar korsanlığı için kullanılan bir dizüstü bilgisayarla izinsiz girişlerle eşleşen IP adresine sahip bir cep telefonunun bulundu.

Gencin avukatı, onun bir Apple hayranı olduğunu ve şirkette çalışma hayalinin bulunduğunu söyledi. Ayrıca, mahkemenin bazı dava kayıtlarını açıklamamasını talep etti. Gencin hack topluluğunda tanınan bir isim olduğu ve güvenliği için mahkeme kayıtlarının açıklanmamasının talep edildiği belirtiliyor.

Suçunu itiraf eden genç tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken önümüzdeki ay davanın görülmesine devam edilecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz