Ana Sayfa Haberler iOS 12 Özellikle Eski iPhone’ları Uçuracak!

iOS 12 Özellikle Eski iPhone’ları Uçuracak!

0
iOS 12.1 Beta

Apple’ın bir sonraki mobil işletim sistemi hâlâ beta sürüm olarak test aşamasında, ancak bu hali ile bile iOS 11’e göre çok daha iyi performans gösteriyor. Apple’ın iOS 12 için sunduğu teminatlar arasında önemli performans iyileştirmeleri yer alıyor.

iPhone 5s başta olmak üzere eski iPhone modelleri üzerinde gerçekleştirilen performans testlerinde iOS 12’nin cihazları daha hızlı hale getirdiği görülüyor.

İnsanlar, eski iPhone’lara yeni işletim sistemi sürümlerini yükleme konusunda genelde temkinli davranırlar. Çünkü Apple’ın birkaç yaşında olan iPhone’ları kasıtlı olarak yavaşlattığı düşüncesi hakim, ancak en yeni iOS sürümü ile bunun böyle olmadığı açıkça görülüyor. Bu durum iApple Bytes isimli YouTube kanalı tarafından gerçekleştirilen performans testleri ile kanıtlanıyor.

iApple Bytes, iOS 11.4.1 ve iOS 12 Beta 8 yüklü 2013 yılında piyasaya sürülen iPhone 5s için karşılaştırmalı bir performans testi gerçekleştirdi.

iOS sürümleri arasındaki fark akıllı telefonların açılması sırasında açıkça görülüyor. En yeni iOS sürümünün son betası yüklü iPhone 5s neredeyse 20 saniye daha hızlı açılıyor. Apple’ın yerleşik uygulamalarının açılma hızı yine en yeni iOS sürümünde oldukça iyi. Özellikle iOS 12’de iOS klavyesinin açılma hızının iOS 11’e göre oldukça hızlı olması dikkat çekiyor.

Yeni iPhone’lar için iOS 12 Performansı

Apple’ın en yeni iOS sürümünün iOS 11’e göre performans farkını bir iPhone 8 veya iPhone 7 üzerinde ayırt etmek eski iPhone’lara kıyasla pek mümkün değil. Çünkü iOS 11 yüklü iPhone 8 veya iPhone 7 zaten son derece hızlı. Yine de çoğu işlemi yerine getirirken iOS 12’nin iOS 11.4.1’e kıyasla daha yüksek performans sunduğu görülüyor.

Benzer performans testleri iPhone 6 ve iPhone 6s üzerinde de gerçekleştirildi. Bir sonraki iOS sürümünün yüklü olduğu cihazların daha iyi performans gösterdiği görüldü. Sonuç olarak bu sonbaharda yayınlanacak olan iOS sürümünün başta eski iPhone modelleri olmak üzere tüm iPhone’larda çok daha iyi performans sunduğu kanıtlanmış durumda.

Apple’ın en yeni iOS sürümünün tam olarak ne zaman yayınlanacağını merak eden kullanıcılar aşağıdaki yazımızı inceleyebilir.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/30/ios-12-ne-zaman-cikacak/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz