Ana Sayfa Haberler iPhone’u Hızlı Şarj Etmek için MacBook Pro Güç Adaptörü Kullanılabilir mi?

iPhone’u Hızlı Şarj Etmek için MacBook Pro Güç Adaptörü Kullanılabilir mi?

0
MacBook Pro USB-C Güç Adaptörü Hızlı Şarj

iPhone’u veya iPad’i hızlı şarj edebilmek için USB-C – Lightning güç adaptörü kullanmak gerekiyor. Bunun en uygun yollu çözümü Apple’ın 289 TL’lik 30 W USB-C güç adaptörünü satın almaktan geçiyor.

Peki, bir MacBook Pro’nuz varsa ve zaten USB-C güç adaptörüne sahipseniz? MacBook Pro’nun USB-C güç adaptörünü iPhone’u veya iPad’i hızlı şarj etmek için kullanabilir misiniz? Bunun cevabını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Hızlı Şarj için MacBook Pro Güç Adaptöründen Yararlanma

Hızlı şarj ile iPhone’u yüzde 50 oranında şarj etmek yalnızca 30 dakika sürüyor, ancak bu oldukça maliyetli çünkü 30 W USB-C güç adaptörüne ihtiyacınız var.

İyi haber ise şu; en yeni iPhone ve iPad’ler macBook Pro’nun 87 W USB-C güç adaptörü ile şarj edilebiliyor. İlk bakışta yüksek Watt değerinden dolayı bu riskli gibi gözükse de aslında öyle değil. Apple, kendi USB-C güç adaptörleri için kendi testlerini yapıyor ve iPhone veya iPad’lerle bu güç adaptörlerinin kullanılabileceğini söylüyor.

Ayrıca, 87 W USB-C güç adaptörü ile veya iPad’in 12 W standart USB güç adaptörü ile iPhone X’unuzu şarj etseniz bile iPhone’unuz çekeceği güç yaklaşık 6 W’dır.

Not: Pilinizin kapasitesine bağlı olarak güç adaptöründen çekilecek güç seviyeleri değişkenlik gösterecektir.

Apple bu yaz, güç adaptörleri için destek sayfasını güncelledi. Destek belgesine göre aşağıdaki iOS cihazlar 29 W, 30 W, 61 W ve 87 W güç adaptörleri ile uyumlu;

  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • 2. nesil 12.9 inç iPad Pro
  • İlk nesil 12.9 inç iPad Pro
  • 10.5 inç iPad Pro

Başka bir Apple destek sayfasında, USB Güç Dağıtımı’nı destekleyen üçüncü taraf bir USB-C güç adaptörünü kullanarak hızlı şarj özelliğinden yararlanabileceğiniz belirtiyor. Yani, yukarıdaki iPhone ve iPad modellerini hızlı şarj etmek için Apple’ın güç adaptörlerini satın almak zorunda değilsiniz.

Son olarak, Apple’ın bu yılki iPhone modellerini hızlı bir şekilde şarj edilmesini sağlayacak 18 W USB-C güç adaptörünü kutuya dahil etmesi bekleniyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/18/18w-usb-c-guc-adaptoru-2018-iphonelarin-kutusuna-dahil-olabilir/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz