Ana Sayfa Haberler iPad, Bir Apple Store’un Tahliye Edilmesine Neden Oldu!

iPad, Bir Apple Store’un Tahliye Edilmesine Neden Oldu!

0
iPad Apple Store

Hollandalı haber siteleri, Amsterdam Leidseplein’deki bir Apple Store’un bugün tahliye edildiğini duyurdu. Apple Store’daki bir iPad’in pilinin ısınmasından ve pilinden duman çıkmasından dolayı perakende mağazasının tahliye edildiği söyleniyor.

Olayın bugün öğle saatlerinde meydana geldiği ve Amsterdam itfaiyesinin olay yerine geldiğiyle ilgili birçok tweet atıldı. Atılan tweet’lerde mağazada dumanın olmadığı, ancak solunum problemi olan üç kişinin bulunduğu bilgisi yer alıyor.

Hollandalı AT5 ve NH Nieuws’e konuşan itfaiye sözcüsü, bir iPad’in pilinin olayın yaşanmasına neden olduğunu açıkladı. Olay, aynı zamanda Hollandalı blog iCulture tarafından da duyuruldu.

Apple Store çalışanlarının iPad’i hemen kum dolu bir konteynere koyarak mağazadan çıkarttıkları belirtiliyor. Solunum sorunu yaşan üç kişinin ise sağlık görevlileri tarafından ayakta tedavi edildiği bildirildi. iPad’in pilinden çıkan kimyasal buhar ve diğer tahriş edici gazlardan dolayı solunum sorununun yaşanması oldukça normal.

Olayın ardından önemli bir yaralanma veya hasar oluşmadı. Haberlere göre, Apple Store çalışanları kısa süre sonra her zamanki gibi müşterileri mağazaya kabul etmeye devam ettiler.

Söz konusu iPad’in pilinin orijinal Apple markalı veya başka bir markalı olup olmadığı henüz net değil. Bu yılın başında pili aşırı ısınan bir başka iPad vakasıyla Zürih’teki bir Apple Store’da karşılaşılmış ve mağaza tahliye edilmişti.

Sonuç olarak bu tür olaylarla nadir olarak karşılaşılabiliyor, ancak lityum iyon pillerin belirli bir yüzdesinde aşırı ısınma, şişme ve patlama riski bulunuyor. Bu nedenle dikkatli olmak gerekiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz