Ana Sayfa Haberler 2018 iPhone Modelleri Gelişmiş Kablosuz Şarj Desteğiyle Geliyor!

2018 iPhone Modelleri Gelişmiş Kablosuz Şarj Desteğiyle Geliyor!

0

Çinli haber sitesi China Times’ın haberine göre, 2018 iPhone modellerinden en az birisi daha hızlı ve daha verimli kablosuz şarj desteği ile gelecek.

Daha Hızlı ve Daha Verimli Kablosuz Şarj

Apple’ın bunu sağlayabilmek için kablosuz şarj bobininde ferrit polimer kompozit (FPC) yerine bakır tel kullanacağı belirtiliyor. Tekniki olarak bakır tel hem daha hızlı hem de daha verimli kablosuz şarj desteği sağlayacak.

2018 iPhone Kablosuz Şarj

Haberde Apple’ın daha ince olan FPC yerine daha kalın bakır tel bobin kullanma planına sahip olduğu belirtiliyor. Bu, iPhone’ların daha yüksek kablosuz şarj alıcısı sayesinde daha düşük direnç ile kablosuz şarj olabileceği anlamına geliyor.

Azaltılan direnç ile Apple’ın kablosuz şarj sırasında oluşan aşırı ısınmayı düşürmesi mümkün hale gelmiş olacak. Böylece Qi sertifikalı kablosuz şarj pedleri aracılığıyla daha hızlı ve daha verimli bir şekilde kablosuz şarj sağlanacak.

Daha anlaşılır olması adına, FPC en az bir metal ile plastiğin karışımı. Bakır ise saf bir malzeme. Her ikisi de elektromanyetik indüksiyon özelliklerine sahip. Bu da onları kablosuz şarj bobinleri için uygun hale getiriyor, ancak bakır tel daha verimli kablosuz şarj sunuyor.

iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X, FPC’nin verimlilik sınırlamaları nedeniyle kablolu 5 W güç adaptörü ile şarj edilmeye yakın olan 7.5 W’a kadar kablosuz şarj desteğine sahip. Apple’ın yeni iPhone’lara daha kalın bakır bir bobin sığdırmanın bir yolunu bulmasıyla 7.5 W’lık güç sınırı artacaktır.

Apple’ın 2018 iPhone modellerinin Eylül ayındaki özel etkinliğinde Steve Jobs Theater’da tanıtması bekleniyor, ancak şirket henüz etkinlik için bir tarih duyurmadı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz