Ana Sayfa Haberler iOS Tıbbi Kimlik Nedir? iPhone’da Tıbbi Kimlik Nasıl Ayarlanır?

iOS Tıbbi Kimlik Nedir? iPhone’da Tıbbi Kimlik Nasıl Ayarlanır?

0
iOS iPhone Tıbbi Kimlik

iOS’un Tıbbi Kimlik özelliğini iPhone ve iPod touch’taki Sağlık uygulaması aracılığıyla kullanabilirsiniz. Acil durum görevlileri bir kaza anında önemli sağlık bilgilerinizi böylece daha hızlı bir şekilde bulabilir. iPhone’daki Tıbbi Kimlik ayarının nasıl yapılacağı ve kullanımı hakkındaki her şeyi bu rehberde sizin için bir araya getirdik.

Sizi zor durumda bırakan bir araba kazası geçirdiğinizi düşünün. Acil servistesiniz ve kim olduğunuz, doğum tarihinizi, herhangi bir yakınınızın telefon numarası ve kan grubunuz gibi sizinle ilgili hiçbir şeyin bilinmediğini düşünün. Böyle bir durumda Tıbbi Kimlik kesinlikle işe yarayacaktır. iOS’taki Sağlık uygulamasını kullanarak Tıbbi Kimlik için gerekli ayarlamaları hızlıca yapabilirsiniz.

Tıbbi Kimlik Nedir?

Tıbbi Kimlik

Umarız başınıza gelmez, ancak bir kazaya karışmanız durumunda acil servislerin hızlı bir şekilde müdehale etmesi hayatidir. Apple’ın Sağlık uygulamasının bu kimliği sayesinde iPhone ekranınızda adınızın ne olduğu, hangi ilaçları kullandığınız ve alerjiniz olup olmadığını anında görebilirler. Tıbbi Kimlik, iOS 8’den bu bayan her iPhone’da kullanılabilir, ancak bilgileri kendiniz doldurmanız gerekiyor.

Not: iPad için Sağlık uygulaması kullanılamamaktadır.

Tıbbi Kimlik Nasıl Ayarlanır?

Aşağıdaki adımları takip ederek Sağlık uygulamasından gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz:

  1. iPhone veya iPod touch’taki Sağlık uygulamasını açın
  2. Tıbbi Kimlik sekmesine dokunun
  3. Tıbbi Kimlik Yarat seçeneğine dokunun
  4. Acil durumlarda erişim sağlanması adına “Kilitliyken Göster” seçeneğinin yanındaki anahtar açık olacaktır. Bu anahtarı kesinlikle kapatmayın
  5. Doğum tarihi, hastalık, alerji, varsa tıbbi notlarınız, varsa kullandığınız ilaçlar, kan grubu, organ bağışçısı, kilo, boy ve acil durumda aranabilecek kişileri ekleyin

iPhone Tıbbi Kimlik

Ekranın sağ üst köşesindeki Bitti seçeneğine dokunun ve işlemi tamamlayın.

iPhone ve iPod touch’ta Tıbbi Kimlik Bilgilerine Ulaşma

Tıbbi bilgilere iPhone ve iPod touch’ın Kilit Ekranı’ndan ulaşabilirsiniz. Cihazınız kilitli olsa bile bu bilgilere ulaşılabilir.

iOS cihazınızın parola ekranını açın. Parola giriş düğmelerinin sol alt köşesindeki Acil Durum seçeneğine ve ardından yine ekranın sol alt köşesindeki Tıbbi Kimlik seçeneğine dokunun.

iPhone Tıbbi Kimlik Bilgileri


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz