Ana Sayfa Haberler Apple, Mac’ime Dön Özelliğinin Kaldırılacağı Konusunda Uyarıyor

Apple, Mac’ime Dön Özelliğinin Kaldırılacağı Konusunda Uyarıyor

0

Apple bugün, Mac’ime Dön özelliğinin macOS Mojave ile kaldırılacağı konusunda müşterilerine bildirimler göndermeye başladı.

Apple Mac'ime Dön

Mac’ime Dön Özelliği

Mac’ime Dön özelliği, diğer Mac’lerinizle internet üzerinden güvenli bir şekilde bağlanabilmenizi sağlıyordu. Özellik, macOS Mojave’nin ilk geliştirici betası sürümünde mevcut değildi ve daha sonraki herhangi bir beta sürümünde de yer bulamadı.

Özellik sayesinde Mac sahiplerinin dosya aktarımı ve ekran paylaşımı ile bir Mac’den başka bir Mac’e bağlanmasına izin verecek şekilde tasarlanmış bir özellikti. Kullanıcıların iki veya daha fazla Mac ile bir Mac bilgisayar ağır kurmasına izin veriyor, ancak kurulumu ve kullanımı biraz karmaşıktı.

Apple, müşterilerini Mac’ime Dön ile gelen değişiklikleri özetleyen ve iCloud Drive’a, ekran paylaşımına ve Apple Remote Desktop’a nasıl geçiş yapacağını öğreten bir destek belgesine yönlendiriyor. Destek belgesine buradan ulaşabilirsiniz (henüz Türkçe dil için güncel değil).

Apple’ın destek belgesi, müşterilerin iCloud Drive ile tüm dosyalarına erişebilmelerini, ekran paylaşımı olan diğer Mac’leri çalıştırabilmelerini ve Apple Remote Desktop ile Mac App Store’dan 80 dolara kadar olan yazılımları uzaktan yönetebileceklerini söylüyor.

Özelliğin kullanımdan kaldırılacak olması sonrası kullanıcıların birçoğu, Apple’ın yüksek fiyatlandırma ve diğer değişikliklerinden pek memnun kalmayacak gibi duruyor. Mac kullanıcılarının gelecekte TeamViewer ve LogMeIn gibi diğer seçeneklere yönelmesi kuvvetle muhtemel.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz