Ana Sayfa Haberler iPad için Minecraft’ın Eğitim Sürümü Geliyor!

iPad için Minecraft’ın Eğitim Sürümü Geliyor!

0
iPad için Minecraft Education Edition

Microsoft, Minecraft: Education Edition’ın yakında iPad için yayınlanacağını duyurdu. Oyun, 2016 yılının sonunda Windows 10 ve dizüstü MacBook’lar için piyasaya sürüldü, ancak iPad için çok yakında geliyor.

Minecraft: Education Edition, öğretmenlerin hayatlarını kolaylaştırmak ve dersleri daha etkileşimli hale getirmeleri için tasarlandı. Son derece popüler olan sanal oyun, çocuklara yaratıcı düşünmeyi sağlıyor ve böylece sıkıcı dersler çok daha eğlenceli hale geliyor. Öğretmenler için çeşitli ders planları ve kursları da oyun kapsamında sunulacak.

Eğitim için Minecraft

Minecraft’ın Eğitim sürümü henüz iPad’e gelemedi çünkü Microsoft’a göre, yazılımın daha iyi bir şekilde optimize edilmesi gerekiyordu. Minecraft: Education Edition ile Microsoft eğitime akıllıca bir eğilim bekliyor.

Minecraft: Education Edition’un iPad için Eylül ayında yayınlanacak olması Microsoft’un yeni eğitim yılını hedef alıyor olmasından kaynaklanıyor. Minecraft’ın özel eğitim sürümünü yüklemek de son derece kolay olacak. Microsoft 365 for Education yazılım paketine sahip olan okullar için oyun tümüyle ücretsiz olacak. Ayrıca lisans alınması da mümkün.

Milyonlarca Kullanıcı

2014 yılında Mojang tarafından geliştirilen ve 2.5 milyon dolar karşılığında Microsoft’a satılan Minecraft, kırk ülkeden yeni bir öğretmenin kullanımı ile eğitimde ilgi odağı haline geldi. Microsoft’un bunun farkına varması ile oyunun Education Edition sürümü yayınlandı. Education Edition şu anda 115 ülkede 35 milyon öğretmen ve öğrenci tarafından kullanılıyor.

Öğrenciler uygulama içinde tarih, matematik, fizik ve kimya hakkında birçok şeyi öğrenebiliyor. Bu şekilde, daha zor olan dersler çocuklar için daha eğlenceli bir hal alıyor. Minecraft: Education Edition’daki bir kimya dersi örneğine bakacak olursak, öğrenciler periyodik bir sistem oluşturabiliyor ve yeni elementler oluşturmak için elementleri birbirine bağlayabiliyorlar.

Uygulamanın iPad’e gelmesi Apple’ın iPad ile eğitime odaklanması planlarını destekliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/26/ogretmenler-icin-apple-ogretim-uygulamalari-artik-kullanilabilir/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz