Ana Sayfa Apple Apple’da Çalışabilmek için Üniversite Mezunu Olmak Gerekmiyor

Apple’da Çalışabilmek için Üniversite Mezunu Olmak Gerekmiyor

0
Apple Park

Günümüzde iyi bir şirkette çalışabilmek için dört yıllık üniversite mezunu olmak şart, ancak Apple’da çalışabilmek için dört yıllık üniversite mezunu olmak şart değil. Üstelik bu durum sadece Apple perakende mağazalarındaki pozisyonları için geçerli değil. Birçok önemli pozisyonda yer bulabilmek için diplomadan daha önemli şeyler aranıyor.

Üniversite Mezunu Olmayanlar için Apple’da İş Fırsatı

Geleneksel olmayan bir kariyerin peşinden gitmek istiyorsanız Apple beklentilerinizi karşılayabilir. İş arama sitesi Glassdoor, üniversite mezunu olmadan iş imkanları sunan 15 şirketi derledi ve bu şirketlerin arasında Apple da yer buldu. Glassdoor’un belirttiği kadarıyla Apple’da iş bulabilmek için aslen deneyim gerekiyor.

Şirketin birçok iş ilanı bu politikayı yansıtıyor. Örneğin, Apple Music için iOS uygulamaları geliştiren bir iş ilanında Yazılım Mühendisi veya eşdeğer iş deneyimi şartı yer alıyor. Yani kendi uygulamalarınızı geliştirecek deneyime sahipseniz ve Yazılım Mühendisi değilseniz bu iş fırsatını değerlendirebilme şansınız var.

Bir diğer deyişle, eğer iş ilanı için beklentileri karşılayacak tecrübeye sahipseniz ve dört yıllık bir üniversite mezunu değilseniz Apple’da çalışmaya başlamak için hiçbir engel yol. Şirket için yetenekler diplomadan çok daha önemli.

Bir yerde bunun aksinin olması ikiyüzlülük olurdu. Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Jobs üniversite mezunu değildi. Diğer kurucu ortaklardan Steve Wozniak ise Elektrik Mühendisliği’nden mezun olduktan on yıl öncesine kadar Jobs ile Apple’ı büyük bir başarıya dönüştürdüğünde kadar henüz üniversiteden mezun olmamıştı.

Sadece Apple Değil

Bir üniversite mezunu olma şartı aramayan teknoloji şirketlerinin arasında IBM, Google gibi dev teknoloji şirketleri yer alıyor. Bu şirketlerde tıpkı Apple gibi tecrübe ve yeteneklere önem vererek diplomayı ikinci planda tutuyor.

Geçtiğimiz yıl Google’ın insan kaynaklarının kıdemli başkan yardımcısı Laszlo Bock, The New York Times’a şunu söylemişti: “Diploma işe alım kriteri olarak oldukça değersiz.”

Apple ve Google’ın iş ilanlarının büyük çoğunluğunda kodlama yeteneği aranıyor. Her pozisyon için aranan 1 numaralı şey diploma ve IQ değil. Bunların yerine öğrenme, işlem yapabilme ve farklı bilgileri bir araya getirme yeteneklerine odaklanılıyor. Ayrıca Apple, liderlik yeteneği ve sorumluluk duygusu arıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz