Ana Sayfa Apple Apple, Shazam’ı Satın Alabilmek için AB’nin Onayını Bekliyor!

Apple, Shazam’ı Satın Alabilmek için AB’nin Onayını Bekliyor!

0
Apple Shazam

Apple, geçen yılın Aralık ayında Shazam’ı satın alma planını kamuoyuna açık bir şekilde duyurdu, ancak Avrupa’daki yasal düzenlemelerden dolayı satın alımı tamamlayamadı. Cupertino merkezli şirket, AB’den gelecek onayı beklediğinden dolayı henüz resmi olarak müzik tanıma servisini şirket bünyesine katabilmiş değil.

Reuters, soruşturma için son tarih olarak belirlenen 4 Eylül’de AB’nin Apple’ın lehine karar vermesinin kuvvetle muhtemel olduğunu söylüyor. Anonim kaynakları gerekçe gösteren Reuters, anlaşmanın şartsız olarak onaylanacağını açıkladı.

Satın Alıma Avrupa Komisyonu Soruşturması

Avrupa Komisyonu, Apple’ın Nisan ayında Shazam’ı devralmasına izin vermeden veya engellemeden önce teklif edilen anlaşmaya dört ay boyunca derinlemesine incelemek için bir soruşturma başlattı. AB’yi endişelendiren şey, Apple’ın popüler müzik tanıma servisini satın alması durumunda toplanan verilerle rakiplerine karşı haksız rekabet etme avantajına sahip olacak olması.

Apple, yaptığı lisans anlaşmasıyla Shazam ile Siri entegrasyonunu tamamladı, ancak hizmete tam olarak sahip olamadığı için kullanıcılarına tam bir entegrasyon sağlayabilmiş değil. Apple’ın Shazam’ı satın alma işlemini tamamlamasıyla müzik dinleme servisini geliştirmek için altın değerinde müzik analizi verilerine sahip olacağı üzerinde duruluyor.

Apple, kendisinden bağımsız olarak çalışmaya devam eden müzik yanıma servisini kamuoyu önünde tartışma konusuna en başından beri sıcak bakıyor. Teknoloji devi, bundan dolayı şimdiye kadar böyle bir şey bakmadı, ancak Apple Music ile Shazam arasında doğal bir uyum olduğunu dile getirdi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz