Ana Sayfa Apple Tim Cook, Hayır Kurumuna 5 Milyon Dolar Bağışta Bulundu

Tim Cook, Hayır Kurumuna 5 Milyon Dolar Bağışta Bulundu

0
Tim Cook

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından paylaşılan bilgiye göre, Apple‘ın CEO’su Tim Cook, hayır kurumuna tam tamına 5 milyon dolar bağışta bulundu. Cook, bağışını nakit olarak değil Apple hisseleriyle yaptı ve elindeki 23.215 adet Apple hissesini bağışladı.

Tim Cook: Hayır Kurumuna 5 Milyon Dolar

Cook’un toplamda 878.425 Apple hissesini elinde bulunduruyor. Bir hissenin karşılığının 200 dolar olduğunu baz aldığımızda şu anda Cook’un elindeki Apple hisselerinin değerinin 160-165 milyon dolar olduğu çıkarımında bulunulabilir.

Cook’un 23.215 Apple hissesi karşılığı 5 milyon dolar değerindeki bağışını insan haklarını savunan ve destekleyen bir hayır kurumunun yardım kampanyasına yaptığı belirtiliyor.

Apple, dünyanın en değerli şirketi olmasına rağmen Tim Cook diğer birçok teknoloji şirketinin CEO’su kadar zengin değil. Cook’un kişisel serveti yaklaşık 600 milyon dolar. Öte yandan Amazon’un CEO’su Jeff Bezos’un serveti 151 milyar dolar, Mark Zuckerberg’in serveti ise 70 milyar dolar.

Cook, nispeten daha mütevazı bir hayat sürüyor. Apple’ın CEO’sunun özel yatlarda ve lüks villalarda hiçbir fotoğrafını bulmak mümkün değil. 2017 yılında Apple yönetimi seyahatleri için Cook’u özel uçak kullanmaya zorladı. Cook, 2015 yılında parasının birçoğunu bağışlamak istediğini açıkladı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz