Ana Sayfa App Store Facebook’un VPN Uygulaması Onavo Apple Engeline Takıldı!

Facebook’un VPN Uygulaması Onavo Apple Engeline Takıldı!

0

Apple, App Store politikalarını ihlal ettiğine karar vermesinin ardından Facebook’un VPN uygulaması Onavo Protect’in iOS App Store’dan kaldırılmasını sağladı.

Apple, bu ayın başında Facebook yetkililerine sanal bir özel ağ oluşturan Onavo uygulamasının App Store politikalarını ihlal ettiğini söyledi. Uygulama, reklam profilleri oluşturmak ve kullanıcı verilerini toplayarak App Store politikalarını ihlal ediyordu.

Facebook Gönüllü Olarak Uygulamayı Kaldırmayı Kabul Etti

Facebook Onavo

Facebook ve Apple yetkilileri geçen hafta Onavo uygulamasının durumunu tartışmak üzere bir araya geldi. Geçtiğimiz Perşembe günü Apple, Facebook’un gönüllü olarak uygulamayı kaldırmayı kabul ettiğini açıkladı.

Onavo, internette gezinirken paylaşılan verileri güvende tutma sözü veren tümüyle ücretsiz bir VPN uygulamasıydı. Uygulamanın amacının dışında çalıştığı ortaya çıkmasıyla işin rengi değişti. Facebook, uygulama ile kullanıcılarının üçüncü taraf uygulamaları nasıl kullandığı hakkında bilgi edinmek için farklı uygulamalardaki kullanıcı etkinliğini izliyordu.

Facebook Onavo Uygulaması

Facebook’un VPN uygulamasını kullanan bir kullanıcı herhangi bir uygulamayı veya web sitesini açtığında trafik Facebook’un sunucularına yönlendiriliyordu. Bir veritabanına kullanıcının eylem günlüğü kaydediliyor ve Facebook uygulamasının geliştirilmesi için bu günlükler kullanılıyordu.

Bu yılın başında iOS ve Android için Onavo’nın 33 milyondan fazla cihaza yüklendiği açıklandı. Facebook, uygulamanın açıklama kısmında veri toplama konusunda bazı küçük detaylara yer veriyordu, ancak toplanan veriler Apple’ın izin verdiği ölçütün üstünde, hatta ötesindeydi.

Şu anda popüler VPN uygulamasını App Store’dan indirmek mümkün değil. Uygulamayı daha önce indirmiş olan kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam edebilir, ancak artık güncelleme alamayacaklar. Android için VPN uygulamasının Google Play Store’daki yerini korumaya devam edeceği belirtiliyor.

Onavo’yu yüklemiş ancak Facebook tarafından takip edilmek istemeyen kullanıcıların uygulamayı iOS veya Android cihazlarından kaldırmaları gerekiyor.

Apple Açıklama Yaptı

Apple, Onavo uygulamasının kaldırılması hakkında açıklama yaptı:

Apple ekosisteminde kullanıcı gizliliğini ve veri güvenliğini korumak için çalışıyoruz. App Store yönergelerindeki son güncellemeyle, uygulamaların, analiz veya reklam/pazarlama amacıyla kullanıcıların cihazlarındaki herhangi bir uygulama için bilgi toplaması, kullanıcı verilerini toplaması ve bu verileri nasıl kullanacağı konusuna açıkça değiniyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz