Ana Sayfa Haberler İlk Gününden Bugüne macOS’un Değişimi ve Gelişimi

İlk Gününden Bugüne macOS’un Değişimi ve Gelişimi

0
Tüm macOS Sürümleri

Relay FM kurucularından Stephen Hackett bugün, Mac işletim sisteminin Mac OS X’ten OS X’e ve macOS’a kadar olan 18 yıllık süreçte nasıl değiştiğini ve geliştiğini gösteren işletim sistemleri sürümlerinin kapsamlı bir ekran görüntüsü koleksiyonunu paylaştı.

İlk Gününden Bugüne macOS İşletim Sistemi

2000 yılında yayınlanan Mac OS X Cheetah ile başlayan süreç macOS High Sierra’ya kadar uzanıyor. Hackett, 1.500’den fazla ekran görüntüsü ile Mac‘in işletim sisteminin dünden bugüne kadar ki değişimini ortaya koymayı hedefliyor.

macOS Cheetah

Hackett, önümüzdeki birkaç ay içinde Mojave dahil olmak üzere ileriye dönük olarak her Mac platformu güncellemesi için ekran görüntüsü kütüphanesini güncellemeyi planlıyor. Hackett, Power Mac G4, Mac mini ve MacBook Pro’nun çeşitli modelleri de dahil olmak üzere, gerçek donanım üzerinde tüm macOS sürümlerinin nasıl çalıştığıyla ilgili detayları yakaladığını söylüyor.

OS X Leopard

Ekran görüntüleri Mac’in görsel temasının ve Aqua arayüzünün nasıl değiştiğini ve geliştiğini detaylıca ortaya koyuyor. İşletim sistemlerinin Sistem Tercihleri’nden Masaüstü görünümüne, Bu Mac Hakkında penceresinden Hesap Makinesi uygulamasının arayüzüne kadar bir dizi ekran görüntüsüne ulaşılabilir.

Mac platformu sürümlerinin ekran görüntüsü arşivine Stephen Hackett’in blogu 512 Pixels’den ulaşılabilir [ekran görüntüsü arşivi].


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz