Ana Sayfa Apple Araştırma: Apple, Avrupa’da 3. Sıraya Düştü

Araştırma: Apple, Avrupa’da 3. Sıraya Düştü

0
Araştırma: ''Apple Avrupa'da Üçüncü Sıraya Yerleşti''

Yapılan bir araştırmaya göre Apple, Avrupa’da akıllı telefon pazarında üçüncü sıraya geriledi. Özellikle Çinli markalar Xiaomi ve Huawei’nin Samsung ve Apple’ı zorladığı görülüyor.

Apple, Batı Avrupa’da en iyi Haziran ayını geçirdi, ancak IDC’nin rakamlarına göre Haziran ayı itibariyle Batı Avrupa’da geçen yıldan daha az telefon sattı.

Apple, asla belirli pazarlara yönelik satış rakamlarını açıklamıyor. Bu yüzden bölgesel verileri öğrenmek için IDC gibi araştırma şirketlerine güvenmek zorundayız.

Araştırma: ''Apple Avrupa'da Üçüncü Sıraya Yerleşti''

IDC’ye göre Apple, bu yılın ikinci çeyreğinde Batı Avrupa’da 6.1 milyon iPhone sattı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 6.8 milyon iPhone satmıştı.

Apple Avrupa’da Üçüncü Sırada

Yeni iPhone’ların tanıtılacağı bu dönemde satışların düşmesi şaşırtıcı değil. Bu durum her yıl yaşanıyor. Bununla birlikte, verilere bakıldığı zaman Huawei tarafında gözle görülür bir artış var.

Çinli üretici bu çeyrekte 6.7 milyondan fazla telefon satmayı başardı. Bu da pazarın yüzde 24.8’lik bir oranına ulaşmasını sağladı. Huawei bu payla beraber Apple’ı geçmiş durumda. Samsung ise ilk sırada yer alıyor.

Samsung yüzde 32.4’lük pazar payına sahipken, Apple yüzde 22,5 pazar payına sahip. Samsung ise ikinci çeyrekte Avrupa’da daha az telefon satarak payının yüzde 15’den yüzde 10’a düşüşünü gördü.

Huawei ile benzer şekilde Xiaomi de ciddi bir yükselişe sahip. Zira Çinli Xiaomi, ilk yılında yüzde 4’lük pazar payına ulaştı.

Durumun önümüzdeki çeyrekte değişiklik gösterebileceği söyleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz