Ana Sayfa Haberler Gelecek Nesil iPhone ve Apple Watch Modellerine Pil Ömrü Takviyesi

Gelecek Nesil iPhone ve Apple Watch Modellerine Pil Ömrü Takviyesi

0
Apple Watch ve iPhone Pil Ömrü

Araştırma şirketi IHS Markit’e göre Apple, uzun vadede iPhone ve Apple Watch’un ekranı için yeni bir enerji tasarrufu sağlayan özel bir ekran teknolojisini benimsemeye hazırlanıyor. Bu teknolojinin cihazlarda daha uzun pil ömrüne katkı sağlaması bekleniyor.

Daha anlaşılır olması için mevcut iPhone ve Apple Watch modellerindeki ekran panelinin arka planı pikselleri ayrı ayrı açıp kapatmaktan sorumlu. Bu, ekranın çözünürlüğünün ve yenileme oranınının doğrudan güç tüketimini etkilediği anlamına geliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/23/apple-watch-pil-omrunu-uzatma-icin-6-temel-oneri/]

LTPO TFT Teknolojisi

Akıllı telefonlarda kullanılan OLED ekranlarda, standart arka panel teknolojisi olarak LTPS TFT kullanılıyor, ancak, önümüzdeki yıllardan itibaran Apple’ın LTPO TFT teknolojisine geçeceği tahmin ediliyor.

Apple OLED LTPO

Teorik olarak LTPO’nun LTPS’ye kıyasla güç tüketiminde yüzde 5 ila 15 arasında daha yüksek güç tasarrufu sağlayacağı tahmin ediliyor. Bu, gelecek nesil iPhone’larda daha uzun pil ömrü anlamına geliyor.

iPhone’ların ekran boyutlarının ve çözünürlüğünün artması güç tüketimini artırıyor. Bu nedenle ekstra pil ömrü kazanımları kullanıcılar için oldukça önemli.

IHS Martkit’e göre Apple, OLED ekranları bileşenleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak için LTPO teknolojisini geliştirme konusuna eğilebilir. Samsung ve LG gibi üreticilerin şu anda LTPO için özel çalışmalar yaptığı söyleniyor.

Apple, şu anda sadece Samsung’dan esnek OLED panelleri tedarik ediyor, ancak LG’nin ikinci bir tedarikçi konumuna yerleşmesi söz konusu. Apple Watch için her iki şirkette esnek OLED ekran panelleri tedarikçisi konumunda ve Apple’ın yakında LTPO teknolojisi için üreticilerden özel bir talepten bulunabileceği öngörülüyor.

IHS Martkit, Apple’ın ekran üreticilerinden LTPO teknolojisini test edebilmek için öncelikle Apple Watch için talepte bulunacağına inanıyor. Daha sonra iPhone ekranlarında aşamalı olarak LTPO teknolojisinin benimseneceğini söylüyor. Tıpkı Apple’ın OLED ekranı öncelikle Apple Watch’da ve ardından iPhone X’da benimsemesi gibi bir durum söz konusu olabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz