Ana Sayfa Haberler İnsanlar Neden Android’den iOS’a Geçiş Yapıyor?

İnsanlar Neden Android’den iOS’a Geçiş Yapıyor?

0
Android'den iOS'a Geçiş

Tim Cook, Apple’ın 2018 mali yılı üçüncü çeyrek dönemindeki finansal verilerini açıkladığı sırada Android cihazlardan iPhone’a geçiş yapan kullanıcı sayısının yüksek olduğuna vurgu yapmıştı.

Son araştırma verilerine göre, Android tabanlı cihaz kullanıcıların iPhone’a geçiş oranı yüzde 15 ila 20 arasında.

PCMag tarafından yapılan ve 2.500 kişinin katıldığı bir ankette, iOS kullanıcılarının neden Android’e ve Android kullanıcılarının neden iOS’a geçtiklerinin nedenleri ortaya koyuluyor.

Android Kullanıcıları Neden iOS’a Geçiş Yapıyor?

Neden Android'den iOS'a Geçiş Yapılıyor

Mobil işletim sistemini değiştiren müşterilerin yüzde 18’si Android’ten iOS’a geçerken, sadece yüzde 11’i Android’ten Apple’ın mobil platformuna geçiş yapıyor.

Android’ten iOS’a geçiş yapan müşterilerin yüzde 47’si “daha iyi kullanıcı deneyimi” için bunu yaptıklarını belirtirken, yüzde 25’i ise “kamera ve tasarım” gibi daha iyi özellikleri gerekçe gösteriyor.

Diğer geçiş nedenleri arasında daha hızlı yazılım güncellemeleri, daha fazla uygulama, daha iyi müşteri hizmetleri gibi nedenler yer alıyor.

iOS Kullanıcıları Neden Android’e Geçiş Yapıyor?

Ankete katılanların yüzde 29’u daha uygun fiyat için Apple’ın mobil platformundan Android’e geçiş yaptığını belirtiyor. Apple’ın mobil platformundan Android’e geçiş yapan müşterilerin ağırlıklı olarak işaret ettikleri neden kesinlikle daha uygun fiyat. Diğer öne çıkan nedenler arasında yüzde 6 ile daha fazla uygulama ve yüzde 5 ile daha iyi müşteri hizmetleri yer alıyor.

Bu yılın başında Tüketici İstihbarat Araştırma Ortakları tarafından paylaşılan verilere göre, hem iOS hem de Android platformunun yüksek müşteri sadakati oranına sahip olduğu ortaya konulmuştu.

Android’den iPhone’a Geçiş

Akıllı telefon şirketleri için müşterilerin işletim sistemlerini değiştirmelerini sağlamak oldukça zor. Apple, Android kullanıcılarını kendi platformuna çekmek için zaman zaman önemli reklam kampanyalarıyla öne çıkabiliyor. Android cihazların hedef alındığı reklam filmlerinde, Apple’ın mobil platformunun Android’e kıyasla daha iyi olan özelliklerine vurgu yapılıyor.

Apple, Android tabanlı akıllı telefon kullanıcılarının kendi akıllı telefonuna geçiş yapmalarını sağlamak amacıyla özel bir web sitesine sahip. Apple’ın “Android’den iPhone’a Geçiş” adlı özel web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz