Ana Sayfa Apple Tesla: Apple’dan 100 Kat Daha Az Paramız Var

Tesla: Apple’dan 100 Kat Daha Az Paramız Var

0
Apple ve Tesla

Bu ayın başında Tesla’nın eski baş mühendisi Doug Field’in Apple’a geri dönmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. CNBC, Apple ve Tesla arasında devam eden sessiz savaşa derinlemesine bir bakış attığı haberini paylaştı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/10/tesla-eski-bas-muhendisi-apple-geri-dondu/]

Tesla Çalışanlarının Apple’a Geçiş Yapması

Haberde, bugüne kadar 46 Tesla çalışanının Apple’a geçiş yaptığı vurgulanıyor. Apple’a geçiş yapan Tesla çalışanları her ne kadar Doug Field kadar yüksek profilli olmasa da, birçoğunun mühendis ve tedarik zinciri yöneticisi olduğu belirtiliyor.

CNBC, sadece LinkedIn verilerine dayanarak Apple’ın Tesla’da çalışan 46 kişiyi işe aldığını söylüyor.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, Apple’ın Tesla’dan aldığı tüm çalışanları otomobil projesi için görevlendirmiyor olması. Birçok Tesla çalışanı diğer Apple cihazları için ekran, optik ve batarya teknolojisi üzerinde çalışmak üzere görevlendiriliyor.

Mevcut ve eski Tesla çalışanlarına atıfta bulunan CNBC, şirketin birçok mühendisini Apple’a kaptırdığını öğrendikten sonra büyük bir moral düşüklüğü yaşadığını söylüyor. Ayrıca, önceki yıllara göre gönüllü olarak işinden ayrılan Tesla çalışan sayısının bir hayli fazla olduğuna vurgu yapılıyor.

Tesla, CNBC’nin bu yaklaşımına itiraz ediyor ve geçen yıl gönüllü olarak işten ayrılan çalışan sayısında düşüş olduğunu söylüyor. Dahası otomobil üreticisi, Apple’dan 100 kat daha az parasının olduğunu ve bundan dolayı maaş açısından rekabet etmekte zorlandığını belirtiyor.

CNBC’ye konuşan bir Tesla mühendisi, Apple’ın bugün teknisyenlerine, yazılım ve üretim mühendislerine ödediği maaşın Tesla’nın çalışanlarına verdiği maaşın bir buçuk katı olduğunu söylüyor.

Tesla Mezarlığı

Tesla ve Apple arasındaki bu sözde kaçakçılık savaşı yeni bir şey değil. 2015’te Elon Musk, Apple’ın “Tesla Mezarlığı” olduğunu söylemişti.

Apple’ın kendi otomobil projesi üzerinde hummalı bir şekilde çalıştığı ve 2025 yılında ilk Apple markalı otomobilin geleceği iddia ediliyor. Yıllar geçtikçe Tesla ve Apple arasındaki savaşın şiddetleneceği görülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz