Ana Sayfa Haberler Windows 95, Mac için Uygulamaya Dönüştürüldü!

Windows 95, Mac için Uygulamaya Dönüştürüldü!

1
Mac için Windows 95 Uygulaması

24 Ağustos 1995’te piyasaya sürülen ve bugün 23. yıl dönümü kutlanan Windows 95, işletim sistemleri için önemli bir gelişimin simgesiydi. Şimdi o işletim sistemi Mac için küçücük bir uygulamaya dönüştürüldü.

Slack’in geliştiricisi Rieseberg, Windows 95’i işletim sistemi olmaktan çıkarıp uygulamaya dönüştürdü.

Uygulama ile Ne Yapılabilir?

Windows 95 Uygulaması

Microsoft’un popüler işletim sistemi daha önce Apple Watch, akıllı telefonlar ve Android Wear için yayınlanmıştı, ancak ilk kez MacBook, Windows veya Linux cihazlarda bir uygulama olarak çalıştırılabilir.

Geliştirici Rieseberg, Github’da uygulamanın kaynak kodunu paylaştı.

Rieseberg, Twitter’da uygulamayı yapmaktan dolayı üzgün olduğunu söyledi; “Windows 95’i şu anda macOS, Windows ve Linux üzerinde çalışan bir Electron uygulamasına işledim. Bu, şaşırtıcı derecede iyi çalışan korkunç bir fikir. Çok üzgünüm.”

Windows 95 uygulamasında tüm işlemler şaşırtıcı derecede iyi çalışıyor olsa da, uygulama işletim sisteminin tüm işlevlerini çalışır olarak sunmuyor. Örneğin, internete bağlanmak mümkün değil. Internet Explorer çalıştırılabiliyor, ancak web sayfaları ziyaret edilemiyor.

Neyseki Mayın Tarlası, MS Paint, Wordpad gibi diğer eğlenceli Windows uygulamaları sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Uygulama sadece 129 MB boyutunda. Buna ek olarak, kaç program çalıştırdığınızın bir önemi yok. Çünkü uygulamayı çalıştırabilmek için en fazla 200 MB bellek gereksinimi var. Uygulama henüz kullanılabilir değil, ancak kaynak kodlarına erişilebilir. Muhtemelen kaynak kodlarını derleyen kullanıcılar tarafından uygulamanın kullanılabilir bir sürümünü yakında görebiliriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz