Ana Sayfa Apple Yedi Yıl Önce Bugün: Steve Jobs Apple CEO’luğundan İstifa Etti!

Yedi Yıl Önce Bugün: Steve Jobs Apple CEO’luğundan İstifa Etti!

0
Steve Jobs Apple

Bugün, Steve Jobs’un Apple CEO’luğundan ayrılmasının yedinci yıl dönümünü.

Jobs, 24 Ağustos 2011 tarihinde Apple Yönetim Kurulu’na hitaben yazdığı bir mektupla yerine gelecek isim olarak o dönemin COO’su Tim Cook’u önerdi.

Steve Jobs’un Mektubu

Steve Jobs’un Apple Yönetim Kurulu’na gönderdiği mektup;

“Apple Yönetim Kurulu ve Apple Topluluğuna:

Apple’ın CEO’su olarak görev ve beklentileri artık karşılayamadığım bir gün geldiğinde, size bildiren ilk kişi olurdum. Ne yazık ki, o gün geldi.

Ben, Apple’ın CEO’luğundan istifa ediyorum. Kurulun uygun görmesi durumunda Yönetim Kurulu Başkanı, müdür veya Apple çalışanı olarak hizmet etmek isterim.

Tim Cook’u Apple’ın CEO’su olarak seçmemizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Apple’ın en parlak ve en yenilikçi günlerinin önünde olduğuna inanıyorum. Ve başarısını yeni bir rolle izlemek ve katkıda bulunmak için sabırsızlanıyorum.

Apple’da hayatımın en iyi arkadaşlıklarını kurdum ve uzun yıllar boyunca sizlerle birlikte çalışabildiğim için hepinize teşekkür ederim.

Steve”

Steve Jobs’un Apple Yönetim Kurulu’na ilettiği talebi derhal kabul edildi ve Tim Cook Apple’ın CEO’su olarak görevlendirildi.

Tim Cook

Tim Cook ve Steve Jobs

Cook, Ağustos 2011’de CEO olarak görevlendirilmeden önce Apple’ın Genel Operasyon Direktörü idi ve Apple’ın tedarik zinciri, satış faaliyetleri ve tüm pazarlardaki hizmet ve desteklerin uçtan uca yönetimi de dahil olmak üzere şirketin tüm dünya çapındaki satış ve operasyonlarından sorumluydu.

Cook, Apple’a katılmadan önce Compaq şirketinin Kurumsal Malzemelerden sorumlu başkan yardımcısıydı ve Compaq’ın tüm ürün stoklarının tedarik edilmesinden ve yönetilmesinden sorumluydu.

Compaq’deki çalışmalarından önce Cook, Intelligent Electronics’teki Bayi Bölümü’nün baş işletme yetkilisiydi.

Cook ayrıca IBM’de 12 yılını geçirdi ve North American Fulfillment’de direktör olarak çalıştı. Burada, Kuzey ve Latin Amerika’daki IBM’in Personal Computer Company için üretim ve dağıtım birimlerini yönetti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz